De ce Crin Antonescu nu are dreptate în legătură cu demisia lui Ponta, dacă PNL pleacă de la guvernare

| 18 feb, 2014

Crin Antonescu a fost până în 2008 un parlamentar al puterii de atunci tocmai pentru că ex-premierul Călin Popescu Tăriceanu nu a demisionat nici la plecarea PC, nici la plecarea PD din guvernul format cu PNL și UDMR.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat în mai multe rânduri că premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze, dacă se ia decizia ieșirii liberalilor de la guvernare, urmând ca acesta să ceară o nouă desemnare lui Băsescu, dacă are o altă majoritate. Argumentul președintelui PNL este și fals și ipocrit. Crin Antonescu a fost până în 2008 un parlamentar al puterii de atunci tocmai pentru că Tăriceanu nu a demisionat nici la plecarea PC, nici la plecarea PD din Guvernul format cu PNL și UDMR.

De ce s-ar aplica acum ce nu s-a aplicat atunci?

Dincolo de asta, materializarea ideii domnului Antonescu ar genera și o ”perversitate politică”, pe care sper că nu și-o dorește deliberat președintele PNL. Mai exact, este vorba de punerea în mâna lui Traian Băsescu a puterii de a desemna premierul, iar o criză politică de proporții este de așteptat într-un astfel de scenariu. Cu puterea desemnării premierului redobândită via Crin Antonescu, Băsescu nu va ezita să arunce România în aer, dacă de asta este nevoie, pentru a readuce guvernarea în zona sa de influență. Domnule Antonescu, a devenit un scop să îi redați puterea lui Băsescu?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 feb, 2014
aladecaretiazismatasateferesti
o noua majoritate cu sprijin UDMR?
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a spus premierului Ungariei, Viktor Orban, că, în ceea ce priveşte drepturile comunităţilor, Curtea Constituţională (CC) a exprimat, la analiza proiectului de revizuire a Constituţiei, opinii care nu ţin de competenţa sa.
19 feb, 2014
ofuscat
cu niste liberali seriosi in guvern,a inceput sa va fie teama...
decizii prin consens,etc
cu niste liberali seriosi in afara guvernului,tot la fel...
fricosilor,chemati vanatorul Nastase..
sau,duceti-va voi la el...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ