Ziua cuțitelor lungi în PNL. A fi sau a nu fi în USL

| 18 feb, 2014

Discursul incoerent și lipsit de orice temei rațional al lui Crin Antonescu a început să fie greu de înghițit și de membrii de bază ai partidului pe care acesta îl conduce.

Mai pe față sau mai pe surse, liberalii au început să conteste modul în care Crin Antonescu gestionează negocierile din cadrul USL, refuzând cu vehemență scenariul în care PNL iese de la guvernare, mai ales din cauza frustrărilor personale ale celui care se visează președinte.

Așa cum ne așteptam și cum de altfel ne-a obișnuit Antonescu, liberalul a chemat la apel liderii de partid convocând de urgență o ședință a Biroului Permanent Național al PNL pentru a-i executa pe cei care au îndrăznit să iasă din cuvântului lui. Acum, că o fi Chițoiu, care este acuzat de Antonescu că face blat cu PSD, motiv pentru care acesta a fost forțat să-și dea demisia din guvern, c-o fi Tăriceanu, care revenit din amorțeală a început să trimită săgeți otrăvite către Antonescu și parcă, parcă i-ar plăcea să-i ia locul la șefia partidului sau poate că cel executat va fi Sorin Iliesiu, senatorul PNL care a început o luptă de guerilă în interiorul partidului pentru înlăturarea lui Antonescu din fruntea liberalilor, rămâne de văzut în ședința de azi.

Liderul liberal este încolțit din toate părțile și în loc să revină cu picioarele pe pământ și să pună capăt acestei situații, Antonescu se orientează din ce în ce mai mult către Traian Băsescu. Execuțiile ce vor urma a fi făcute astăzi pentru stăvilirea setei de sânge a unui lider slab care aplică pedepse capitale pentru a ascunde incapacitatea de impune respect și autoritate în fața oamenilor pe care îi conduce, nu vor revolva problema de fond – liberalii încep să-și imagineze viața fără Antonescu.

Prin urmare, astăzi este ziua cuțitelor lungi în PNL. A fi sau a nu fi în USL este o altă întrebare la care liberalii trebuie să răspundă în cadrul ședinței de astăzi sau mai bine zis Antonescu trebuie să se decidă pe ce drum continuă. Majoritatea liberalilor și-au explimat dorința de a continua în formula USL și au invocat argumente logice și raționale în acest sens, unul dintre ele fiind cel al stabilității economice, dar Antonescu încă nu știe ce vrea. Aici sunt două scenarii posile. Într-un prim scenariu, Antonescu taie răul de la rădăcină și-i dă afară din PNL pe toți cei care nu se pliază judecății lui, caz în care ori decide să continue alături de PSD, ori (cel mai probabil!) rupe USL și se îndreaptă către Băsescu. A doua situație posibilă este cea în care liberalii organizează un puci și Antonescu pleacă cu coada între picioare. Cert este că în această ședință, mai mult decât soarta USL este decisă soarta lui Antonescu și direcția PNL.

Tag-uri: Crin Antonescu, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 feb, 2014
cantautor
da coane Fanica...
se pare ca PNL-ul a redevenit de dreapta..
puciul n-a reusit ieri,poate maine?
fie in USL sau nu...
pare ca si-au regasit drumul..
e lung,dar este un drum sigur
hai PNL."prin noi insine"!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ