Frăţia Băsescu-Crin vizibilă şi de pe lună

| 19 feb, 2014

Au trecut patru ani şi trei luni de la dezbaterea dintre Traian Băsescu şi Crin Antonescu organizată la Cluj cu ocazia alegerilor prezidenţiale din 2009. Antonescu a reuşit atunci să atragă electoratul, reuşind un scor peste cel al partidului, pentru că reprezenta exact modelul de preşedinte opus celui pe care îl propusese până atunci Traian Băsescu.

Din păcate, graniţele care îi despărţeau odinioară pe Traian Băsescu şi Crin Antonescu sunt acum din ce în mai şterse. Diferenţa de discurs şi până la urmă de prestanţă dintre cei doi pare astăzi a fi cu totul estompată. Comportamentul din ultima vreme a liderului liberal seamănă înfricoşător de mult cu cel al preşedintelui în funcţie.

Mai mult, vocea pnl-istului se confundă din ce în ce mai mult cu vocea lui Traian Băsescu. Iar mesajele transmise, sunt aproape identice. Coincidenţă? Greu de crezut.
Teoria este susţinută de cel mai nou recital dat de tandemul Băsescu-Crin, recital care a avut loc la începutul acestei săptămâni. Preşedintele şi-a făcut apariţia încă de dimineaţă în studiourile B1TV, fiind urmat la zece ore distanţă de Crin Antonescu. Analiza discursurilor celor doi au relevat o asemănare izbitoare a mesajelor transmise dar mai ales a temelor de atac pe care aceştia le-au lansat.
Băsescu a lansat printre altele un atac împotriva taberei potrivnice lui Crin Antonescu din PNL, mai precis spus împotriva liberalilor Mircea Ionescu-Quintus, Călin Popescu-Tăriceanu şi Radu Stroe. Preşedintele i-a numit pe toţi ca fiind oameni “de stânga”, care n-ar avea astfel nicio legătură cu Partidul Naţional Liberal. “În PNL foarte mulţi sunt de stânga. Uitaţi-va cum a distrus Tăriceanu echilibrele macroeconomice, este un om de stânga. Stroe, de stânga, Ionescu-Quintus, de stânga”, a precizat Traian Băsescu.
Ce este cu adevărat interesant este faptul că personajele politice atacate de către preşedinte s-au declarat împotriva modului în care Crin Antonescu a ales să conducă partidul, aceştia subliniind nevoia de stabilitate a României, susţinând menţinerea uniunii cu social-democraţii şi implicit, rămânerea PNL la guvernare.
Coincidenţă sau nu, câteva ore mai târziu de la prestaţia TV a preşedintelui, Crin Antonescu şi-a făcut apariţia în aceleaşi studiouri. Ce-a urmat? Antonescu l-a atacat la rândul său pe fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu-Tăriceanu. Crin Antonescu s-a declarat deranjat de faptul că în timpul negocierilor dure cu PSD-ul din acest moment, Tăriceanu a enunţat o poziţie favorabilă social-democraţilor, acuzându-l pe acesta că l-a atacat “dinspre PSD”.
“La această capacitate a domnului Tăriceanu de a juca orice rol, chiar în să zicem aşa…în interesele domnului Ponta, în acest moment…nu mă aşteptăm, sper că nu şi-a dat seama ce a făcut. (…) Azi mi-am pierdut optimismul în materia numită Călin Popescu Tăriceanu”, a explicat liderul liberal.
Legătură nefirească între Traian Băsescu şi Crin Antonescu a fost observată şi de partenerii externi. Prezent la Bucureşti, liderul socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat luni, la Bucureşti, că între preşedintele Traian Băsescu şi Partidul Naţional Liberal ar fi “un fel de coordonare directă”.
“În ceea ce priveşte Partidul Liberal, am auzit diverse mesaje: majoritatea vrea să rămână la guvernare, conducerea vrea să plece de la guvernare. Unii spun că este un fel de o coordonare directă între preşedinte şi Partidul Liberal”, a precizat Swoboda, la conferinţa de lansare a proiectului S&D “Relaunching Europe”.
În aceste condiţii, rămâne de văzut când îşi vor oficializa Băsescu şi Antonescu, noua lor relaţie...

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 feb, 2014
speedofmind
Cu regret, dar este o contradictie vizibila de pe Luna intre faptele prezentate si concluzii. Cred ca domnisoara autoare sau are personalitate dubla fie a scris articolul "dupa dictare".
19 feb, 2014
VAI VAI
Mai, astia de la Obiectiv, de ce spuneti raspicat ca sunteti extinderea Antenelor ? Numai ura impotriva lui Basescu. Ce averi cu el cand nu el conduce Romania , ci ocrotitul vostru Ponta. Despre el sa nu suflati o vorba. Noua ne merge f. bine, totul merge ca pe roate, desi toate s-au scumpit si noi simtim ca nu ne mai ajunge pensia. Atatea taxe, de ce ? Ba mai creste si acciza , sa mai creasca nitel preturile ca sunt tare mici. Nu v-aud sa dezbateti aceasta tema. Tema voastra preferata este Basescu, doar atat.
19 feb, 2014
Horia Nabot
Swobodă prin lobodă
Hannes Swoboda, băgat la coabitat în al său land cu Merkel - nu suflă o vorbuliță contra Furerului cu fustă, ba i-a mai și pupat pân-la cot - mâna în fața căreia capul și-a plecat... ca mai apoi, să se dea leu-paraleu când trecu și pe la voi, cu fața lui de marțafoi. Jucați-vă mult cu guvernarea pe genunchi și o să plagiați în toamnă, la modul crunt - ce-a pățit Năstase și Gioană la rărunchi !!!
19 feb, 2014
PENSIONAR
Crin e dublura lui base.Vai de noi de ajunge in locul lui base, daca acum e plin de ura, de grandomanie, de conportament revoltator care a criticat pe base.E ca el, dar cu ceva mai rauL.acom de putere, de avere de functii ca base.
19 feb, 2014
canciator
la masa USD stau comunisti,securisti,plagiatori,cercetati penal....
toti cu patalamale...
"miroase" frumos pentru voi...la Obedient
cand intra Basescu,va "pute"...
as zice frumos "ipocrizie",dar cred ca este nesimtire crasa...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ