Cătălin Ivan: Arestarea sau nearestarea lui Vlad Cosma nu împiedică ancheta

| 19 feb, 2014

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, a declarat miercuri, la Slatina, într-o conferinţă de presă, că arestarea sau nearestarea deputatul Vlad Cosma nu împiedică ancheta.

"El este anchetat în continuare, fără să fie un pericol public. (...) Procurorii îşi fac treaba în continuare. (...) A fost un vot liber din partea PSD, nu a fost o linie trasată, nu a fost o decizie a PSD să se voteze într-un anumit fel, dar înţeleg votul colegilor din Parlamentul României, pentru că nu e un pericol public, nu împiedică ancheta', a răspuns Cătălin Ivan unei întrebări referitoare la faptul că plenul Camerei Deputaţilor a votat împotriva încuviinţării arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma.

Ivan a subliniat că persoana care beneficiază de imunitate poate fi anchetată fără a fi arestată preventiv.

"Principalul exemplu al beneficiarului de imunitate în România este numărul unu în stat, Traian Băsescu. (...)era cercetat penal, ţin vă aduc aminte, în momentul în care a ajuns preşedintele ţării. Nu mai punem în discuţie dacă avea dreptul să candideze sau dacă n-avea dreptul să candideze, dacă e moral sau nu să ajungă şef de stat cineva cu dosare penale. A ajuns. L-au votat românii, e deja istorie. Păi, a cerut cineva arestarea lui Traian Băsescu, să nu acopere probele? Procurorii îşi făceau treaba. Pe modelul lui Vlad Cosma, Traian Băsescu trebuia luat cu cătuşe de la Cotroceni, dus la puşcărie pentru 24 sau 29 de zile, cum spune legea, şi după aceea văzut. Pentru că din cea mai înaltă funcţie în stat, având toate pârghiile la dispoziţie, cam poţi să ascunzi probe. Nu ştiu ce probe poate să ascundă un deputat. E o discuţie. Dar pe modelul consacrat în ultimii 10 ani de zile, nu, beneficiarul de imunitate poate fi anchetat, dosarul merge înainte, fără să-l bagi la puşcărie pentru că nu împiedică cu nimic ancheta", a mai declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat luni împotriva încuviinţării arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă.

Au fost 222 de voturi împotrivă şi 105 voturi pentru arestarea parlamentarului social-democrat. Votul a fost secret cu bile, iar singurii care au anunţat oficial, în plen, că votează pentru încuviinţarea cererii de arestare preventivă au fost reprezentanţii PNL.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 feb, 2014
lia
curios
De unde vii, tu, parlamentar departe, purtator de vorbe? Ca prea multe gafe faci, fie din necunoasterea fenomenului, fie din neintelegerea lucrurilor, fie din ideea cretina ca electoratul vostru, al copypastelor tot nu intelege ce citeste...Ce-ati mai vrea sa fie dna, ani, diicot , toate, la piciorul premierului, iar sef sa fie dragnea, specialistul....S-ar cerceta doar mortii.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ