Ambasada SUA: Ne aşteptăm ca excelenta noastră colaborare privind aplicarea legii să continue

| 30 ian, 2014

Ambasada SUA se aşteaptă ca "excelenta colaborare" dintre SUA şi România privind aplicarea legii să continue, a precizat, la solicitarea Mediafax, misiunea diplomatică, în contextul disputelor privind modificarea Noului Codului penal şi a Codului de procedură penală.

"Ne aşteptăm ca excelenta noastră colaborare privind aplicarea legii să continue", a răspuns Ambasada SUA, fără a face alte comentarii.

Premierul Victor Ponta a anunţat joi că i-a solicitat ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, să meargă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi să discute despre eventuale modificări la Codul penal, amintind însă că documentul a fost aprobat de Guvernul Boc şi promulgat de preşedintele Băsescu.
Citeşte şi: Ponta l-a trimis pe Cazanciuc la CSM, să discute despre eventuale modificări la Codul penal. Promovarea unui act normativ ar putea fi discutată

Guvernul a prezentat o scrisoare pe care preşedintele Băsescu i-a transmis-o, joi, premierului Ponta,în care solicită adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind noul Cod penal şi Codul de procedură penală, dar şi răspunsul în care Ponta aminteşte că cele două coduri au fost iniţiate de Guvernul Boc

Preşedintele atenţionează că, fără o ordonanţă de urgenţă, există un risc semnificativ ca probabţiunea în cauzele penale să devină extrem de dificilă, iar premierul îi cere să îşi asume răspunderea pentru că a promulgat cele două coduri.

În scrisoarea transmisă joi de preşedintele Traian Băsescu, dar prezentată public de Guvern, şeful statului arată că se vede nevoit să solicite adoptarea unei ordonanţe de urgenţă, având în vedere că Guvernul nua adoptat un astfel de act în şedinţa de miercuri, prima în care putea adopta astfel de ordonanţe şi ultima înainte de intrarea în vigoare a noilor coduri.
Citeşte şi: Băsescu îi cere lui Ponta OU pentru Codul penal, Ponta îi cere să îşi asume răspunderea

Preşedintele arată că este nevoie de o ordonanţă care să modifice dispoziţiile din Codul de procedură penală privind procedura de emitere a mandatului de supraveghere tehnică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ