Ambițiile puerile ale ANI pot lăsa România fără un loc în Parlamentul European

| 20 iun, 2014

Demersurile efectuate de către Agenția Națională de Integritate (ANI) în ceea ce îl privește pe europarlamentarul Mircea Diaconu se dovedesc a fi într-un mod foarte clar ambiții puerile, cu efecte dăunătoare pentru societate. Contestația ANI la Curtea de Apel pentru calitatea de membru al Parlamentului European a lui Mircea Diaconu este un abuz.

La Curtea de Apel București a fost depusă de către ANI o acțiune în contencios administrativ prin care se cere anularea deciziei Biroului Electoral Central (BEC) de atribuire lui Mircea Diaconu a unui mandat de europarlamentar.

Numai că această solicitare este o idee pe cât se poate de neinspirată, din moment ce Mircea Diaconu a înregistrat la euroalegeri un scor record și a fost votat de sute de mii de cetățeni români! Rezultatele pentru europarlamentarele din 2014 au arătat cum candidat independent a putut obține un scor mult mai mare decât cel al unor partide - precum PMP.

Fapt pentru care Mircea Diaconu a reacționat și a declarat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că analizează solicitarea depusă de către ANI împreună cu avocații săi, pentru ca în termen de trei zile să poată depune o întâmpinare. Acțiunea întreprinsă de către ANI reprezintă o foarte mare nedreptate la adresa eurodeputatului, în urma căruia România ar putea pierde un loc de europarlamentar.

Totodată, celebrul actor a avertizat că dacă mandatul său va fi anulat, România va pierde în Parlametul European un reprezentant corect și agreat de români, fapt dovedit de votul masiv primit în ziua alegerilor. În plus, acesta promite că va merge în instanță în vederea apărării drepturilor cetățenilor care l-au votat în 25 mai.

După ce în data de 26 martie ANI informa BEC de faptul că Mircea Diaconu nu îndeplinește condițiile legale pentru validarea candidaturii pentru PE, Biroul Electoral Central (BEC) a respins inițial candidatura lui Mircea la euroalegeri. Însă, ca urmare a contestării deciziei BEC la Tribunalul București, judecătorii au hotărât că acesta poate candida la alegerile din 25 mai. Mai departe, ANI a contesat decizia CAB, dar magistrații Curții i-au dat dreptate lui Mircea Diaconu.

Din păcate, ca urmare a acțiunilor insistente efectuate de către Agenția Națională de Integritate împotriva politicianului român se vor crea în societătea româneacă sincope în funcționarea procesului democratic și a reprezentantivității aleșilor. De altfel, presiunea realizată de către ANI în vederea atingerii unor ambiții puerile va avea ca principal rezultat încă un loc în minus pentru România în PE.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iun, 2014
Porky
Ma doare in spate, ceva mai jos
Foarte bine, mai putine putori de sponsorizat. Chiar trebuie sa plangem pentru nesimtitu asta?
20 iun, 2014
Porky
Foarte bine, mai putine putori de sponsorizat. Chiar trebuie sa plangem pentru nesimtitu asta?
20 iun, 2014
Aha
Respectarea legii si a deciziilor institutiilor statului de catre toata lumea e o ambitie puerila? Acest domn nu are nicio treaba cu politica, si acum s-a compromis iremediabil si ca actor. A candidat fara sa aiba dreptul , manipulat si folosit de catre Antena 3. Ei l-au innebunit de cap. Faptul ca a fost ales este irelevant, au mai fos cazuri in care urmariti penal sau infractori dovediti au fost alesi. In Romania prostimea voteaza ce i se spune, nu conteaza calitatile/defectele candidatului. Doamna, sunteti tinerica, probabil aveti ceva studii cum naiba puteti gandi ca o baba cu 2 clase de la tara ? Cum?.
20 iun, 2014
ana
chiar asa sa fie? chiar ai impresia ca acest Romi este de neinlocuit? articol penibil!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ