ANI cere anularea mandatului de europarlamentar a lui Mircea Diaconu

| 18 iun, 2014

ANI contestă în Justiţie calitatea lui Mircea Diaconu de membru în Parlamentul European.

Mircea Diaconu a fost ales în 25 mai în funcţia de europarlamentar din partea României, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis că poate candida.

Biroului Electoral Central (BEC) a respins iniţial candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile pentru Parlamentul European, după ce în 26 martie, Agenţia Naţională de Integritate informa BEC de faptul că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale pentru validarea candidaturii pentru Parlamentul European. În opinia ANI, o eventuală decizie de validare a candidaturii lui Mircea Diaconu ar fi de natură să încalce principiile supremaţiei interesului public şi integrităţii în exercitarea funcţiei publice.

Citeşte şi: Ce ar putea să înveţe Crin, Udrea şi Iohannis de la Mircea Diaconu

Mircea Diaconu a contestat decizia BEC la Tribunalul Bucureşti, judecătorii hotărând că poate candida la alegerile europarlamentare din 25 mai. ANI a contestat decizia la CAB, iar magistraţii Curţii i-au dat dreptate lui Mircea Diaconu.

Europarlamentarul Mircea Diaconu spune ca acţiunea ANI de anulare a mandatului său este “caduca” pentru ca acest subiect s-a mai transat de 9 ori pana acum in instanta.

“Este exact cauza care s-a judecat de 9 ori si sunt hotarari definitive. Subiectul este caduc dupa parerea mea, dar gestul ramane gest. Am dreptul la intampinari, ma duc la avocat in aceasta dupa-amiaza si voi discuta cu el ce-i de facut. Ziceam asa, mai mult in gluma, ca nu cred ca se vor linisti, ca vor accepta situatia. Ziceam in gluma, dar vad ca in gluma dar am avut dreptate. Simteam ca urmeaza ceva, nu stiam ce, iata. Nu-i nimic, continuam, nu ne oprim si justitia va hotari”, a declarat Mircea Diaconu pentru stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Mircea Diacnou, primul ŞOC la Bruxelles. Ce s-a întâmplat în PE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ