Amenda de 70.000 lei pentru TVR din cauza unei casete

| 04 mar, 2014

Postul public de televiziune a fost amendat cu suma de 70.000 de lei de CNA, după ce un documentar semnat de Monica Ghiurco, Moștenirea clandestină, a fost scos de pe post de Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR.

"Nu s-a monitorizat in acea saptamana postul din motive tehnice. Dar va putem pune la dispozitie copia playlist-ului", a declarat Irina Radu, producator general la TVR, potrivit sursei citate.

Propunerea a fost facuta de Narcisa Iorga si a fost una intermediara, dupa ce alte doua propuneri nu intrunisera numarul de voturi. Tot Narcisa Iorga a mai propus sanctiunea de 100.000 de lei, iar Viorel Vasile Buda a propus 50.000 de lei.

Pe langa cenzura, postul a fost amendat si pentru o editie a emisiunii 'Ora Regelui' si una a productiei 'Pretuieste viata'.

In cazul emisiunii 'Ora Regelui', realizata de Marilena Rotaru, in care s-a facut o pledoarie pentru monarhie.

"Republica a distrus familia si valorile culturale nationale. De ce nu sunt operele lui Brancusi si ale altor mari artisti de origine romana in Romania? Din cauza republicii. A vrut poporul roman republica? A votat-o? Niciodata. Republica din Romania este ilegitima. De 66 de ani. Cum sa condamni comunismul si sa nu condamni republica? Procesul comunismului in Romania trebuie sa inceapa cu restaurarea monarhiei pentru ca alungarea Regelui Mihai a avut urmari catastrofale in fiinta acestui popor. Niciun presedinte nu a fost, nu este si nu va fi legitim. Toate legile, toate Constitutiile impuse dupa 30 decembrie 1947 sunt ilegitime. Nu poti legifera un furt, o hotie. Poate in Romania. Republica romana este o hotie", a spus Marilena Rotaru, in emisiune.

In aceeasi sanctiune a intrat si o editie a emisiunii 'Pretuieste viata', realizata de Andreea Marin, in care a fost invitat o fetita de 9 ani, cu o situatia familiala dificila.

"Minora a fost pusa in situatii dureroase, in public, adresandu-i-se intrebari legate de evenimentele violente suferite in familie", se arata in sesizarea citata de PaginaDeMedia.ro.

 

Tag-uri: amenda TVR, cna, tvr
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ