Managerii liberali au făcut harcea-parcea Televiziunea Publică

| 25 feb, 2014

Televiziunea Română a intrat în comă, ştirea nu este tocmai nouă, deunăzi a venit doar confirmarea oficială. Stelian Tănase preşedintele director general al TVR, omul pentru care liberalii l-au propus şi l-au girat a declarat că postul public este un “Titanic sub apă” din cauza datoriilor.

Mai pe româneşte, purceaua e moartă-n coteţ, însă şeful TVR nu se lasă, a născocit un plan de salvare reuşind să racoleze câţiva dinozauri cu ştate vechi în presă printre care Mircea Dinescu, Ion Cristoiu sau Cornel Nistorescu. La care se adaugă mai tinerii Florin Iaru, Ion M. Ioniţă, Miruna Munteanu şi Daniel Apostol. Televiziunea Publică va funcţiona în sistem de avarie cu un buget săptămânal de 25.000 de euro pentru TVR 1, respectiv 15.000 pentru TVR 2, fonduri care acoperă doar producţiile nu şi jurnalele de ştiri sau sumele alocate achiziţiilor de filme.

Conjuncura nu este deloc favorabilă, audienţele sunt în picaj, TVR se zbate undeva la mijlocul clasamentului primelor 20 de posturi, sub Acasă Tv dar peste Realitatea. Primele victime ale restructurării sunt vedetele Andreea Marin şi Ramona Bădescu rămase fără obiectul muncii după excluderea din grilă a show-urilor “Preţuieşte viaţa” şi “Duminca în familie”. Politica trasată de Tănase se ghidează după alte coordonate decât predecesorul său. Noua grilă se va axa pe ştiri, cutură şi politică, în traducere postul public se pregăteşte să între în ecuaţia alegerilor din acest an.

Cum a ajuns postul public în pragul falimentului? Indiscutabil dezastrul a fost moştenit din perioada şefiei lui Claudiu Săftoiu, impus de asemenea de liberali în fruntea TVR. Mandatul fostului şef SIE s-a dovedit şi de această dată o pălărie prea mare. Nu au lipsit scandalurile legate de managementul defectuos, cel mai cunoscut neelucidat nici până astăzi - achiziţia pentru o sumă uriaşă a 140 de autoturisme noi, în condiţiile în care instituţia are datorii de zeci de milioane de euro.În plus, de numele fostului director se leagă cumpărarea unor filme la costuri mari de la intermediari şi nu direct de pe piaţă. În ciuda restructurărilor masive, aproape 700 de angajaţi au rămas pe drumuri, Săftoiu nu a făcut decât să perpetueze risipa fondurilor TVR. În ceea ce priveşte politica editorială, amatorismul şi partizanatul au reprezentat criteriile de competenţă după care s-a orientat fostul director.

Boala postului public de televiziune a debutat în 2005, odată cu alungarea lui Valentin Nicolau de către Traian Băsescu şi alianţa PNL - PD. Toţi succesorii, de la Tudor Giurgiu la Claudiu Săftoiu au plecat înainte de termen, cu coada între picioare lăsând în urmă mai multe semne de întrebare. Nici mandatul lui Stelian Tănase nu pare cu mult diferit. Acţiunile noului director au produs deja controverse. Acum două săptămâni acesta a dispus oprirea difuzării unui film documentar numai după opt minute de la începerea lui, fără nici o explicaţie ulterioară. Aşadar, viitorul nu sună bine pentru TVR, iar poetul Mircea Dinescu a pus diagnosticul corect - „să sperăm că vom ieşi, nu cu picioarele înainte...”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 2014
goPonta4President
lasa ca-i pune pe unguri la conducere...
ei vor maximiza profitul...
apropo:cred ca mai sunt ceva copaci prin curte..
cu aia vor incepe...
iar Pambuccian se va ocupa cu transportul....informatiilor

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ