Ana Birchall cere convocarea Comisiei de buget pe problema creditelor în franci elvețieni

| 18 ian, 13:43

Deputatul social-democrat Ana Birchall solicită convocarea Comisiei pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților pentru susținerea soluțiilor propuse de ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, în urma discuțiilor cu reprezentanții Băncii Naționale și pentru promovarea altor măsuri legislative pentru ajutorarea celor afectați de fluctuațiile cursului de schimb al francului elvețian.

"Am solicitat biroului Comisiei pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților să convoace în cel mai scurt timp membrii comisiei pentru a susține soluțiile propuse de ministrul Finanțelor, domnul Darius Vâlcov, în urma discuțiilor cu reprezentanții BNR și pentru promovarea altor măsuri legislative complementare pentru ajutorarea celor afectați de fluctuațiile cursului de schimb al francului elvețian", a precizat Ana Birchall într-un comunicat de presă.

În opinia sa, este imperativ ca toate părțile implicate să se așeze la aceeași masă pentru găsirea de soluții echilibrate care pot fi puse în practică.

Citeşte şi: Elena Udrea are o soluție pentru românii cu credite în franci elvețieni


"Amendarea OUG nr. 46/ 2014 privind re-scadențarea creditelor prin majorarea plafonului de la 2.200 lei brut la 2.500 lei net este un prim pas pentru ajutorarea a peste 80% dintre cei care au credite în franci elvețieni", a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

"Această măsură susținută complementar de adoptarea proiectului de lege pe care l-am inițiat privind conversia creditelor din monede străine în moneda națională având la bază Directiva Europeană 2014/17/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidențiale și de modificare a Directivelor 2008/48/CE și 2013/36/UE și a Regulamentului (UE) nr. 1093/2010, precum și a altor facilități fiscale cum ar fi reducerea impozitului pe venit până la 900 de lei oferă tuturor românilor amenințați că își vor pierde agoniseala de o viață datorită creșterii ratelor bancare exclusiv din cauza fluctuațiilor de schimb valutar, soluții responsabile, care pot fi puse în practică, nu soluții demagogice și politicianiste", a mai susținut Ana Birchall.

Deputatul PSD face un apel către băncile care au în portofoliu credite în franci elvețieni să vină în regim de urgență cu măsuri concrete de ajutorare reală a cetățenilor.

Rescadențarea și programele proprii ale băncilor de conversie și anihilare a efectelor aprecierii puternice a francului elvețian în raport cu moneda națională sunt două soluții pentru problema celor cu credite în franci elvețieni, identificate în urma întâlnirii de vineri a ministrului Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, cu conducerea Băncii Naționale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ