ANALIZĂ cazul Dan Şova: Liviu Dragnea a fost TRĂDAT, senatorii PSD au votat împotriva cererii de ARESTARE

| 03 dec, 13:07

A treia oară a fost cu ghinion pentru Dan Şova. După două tentative eşuate, senatorii au votat cererea justiţiei de încuviinţare a reţinerii şi arestării fostului ministru.

Iată care s-au desfăşurat cele trei episoade:

1. Pe 25 martie 2015, Şova a scăpat de arestare deoarece nu s-a întrunit numărul necesar de voturi în favoarea solicitării DNA. Astfel, din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost "pentru", "contra" 67 şi 5 voturi au fost anulate. În urma votului exprimat nu a fost întrunitî majoritatea necesară de 85 de voturi "pentru". Potrivit regulamentului Senatului, hotărârile Senatului sunt aprobate doar dacă sunt votate de majoritatea senatorilor, nu de majoritatea senatorilor prezenţi la şedinţa în cauză.

2. Pe 2 iunie 2015, Senatul a respins, printr-un nou vot, cererea Justitiei de reţinere şi arestare a senatorului Dan Şova, cu 66 voturi pentru şi 72 împotrivă. După vot, Dan Sova şi-a exprimat speranţa că DNA va trimite cât mai repede dosarul în instanţă, "ca să ne lămurim, să terminăm cu toate discuţiile astea politicianiste". Votul a fost secret, cu bile.

3. Pe 3 Decembrie 2015, Senatul a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului social-democrat Dan Şova, aprobând solicitarea ministrului Justiţiei cu 95 de voturi 'pentru' şi 30 de voturi 'împotrivă'.

CITESTE SI: Poveste de amor, SURPRINSĂ în plenul Parlamentului

CONFIGURAŢIA SENATULUI (165 membri):

59 senatori PNL

63 senatori PSD

18 senatori UNPR

12 senatori conservatori (PC şi ALDE)

8 senatori UDMR

5 senatori fără apartenenţă parlamentară

CITESTE SI: UE, decizie de ultimă oră pentru Victor Ponta, în cazul Șova. De ce nu o poate folosi

CONCLUZII:

1. La prima şi a doua sesiune de voturi, Dan Şova a făcut apel intens la divinitate, cerând colegilor săi să respingă cererea procurorilor şi să fie lăsat să se apere în libertate. "Vreau, în primul rând, să vă fac o urare: Dumnezeu să fie cu fiecare dintre noi şi să se facă aşa cum o să vrea." La ultima sesiune, discursul său a fost mult mai aplicat, pe dosarul în care este cercetat. La prima sesiune a fost şi momentul penibil când Şova a fost uns cu mir de o colegă din PSD.

2. PNL a declarat de fiecare dată că va vota în favoarea cererii de arestare.

3. PSD a declarat că va vota în favoarea arestării doar la a treia sesiune, dar rezultatele votului arată contrariul. Deşi cererea DNA a fost aprobată, structura votului ar indica că PSD-iştii au votat în continuare împotrivă.

4. La prima sesiune, au fost 79 de voturi “pentru”. Ceea ce înseamnă că pe lângă PNL (59 senatori), UDMR (8 membri), senatori fără apartenenţă (5 – partidului lui Geoană), au mai votat încă 7 senatori pentru cererea de arestare (din PSD, UNPR, PC, ALDE)

5. La a doua sesiune, numărul voturilor “pentru” a fost şi mai mic, liberalii fiind părăsiţi, atât de senatorii maghiari, cât şi de oamenii lui Geoană.

6. În schimb, la a treia sesiune, pe lângă liberali, UDMR-işti şi oamenii lui Geoană, au votat şi membri de la PSD şi UNPR (ALDE a declarat că votează împotrivă). Totuşi, dincolo de voturile PNL, UDMR şi senatori fără apartenenţă (5), care totalizează 72 de membri, au mai votat încă 23 (numărul total fiind de 95 de voturi pentru). UNPR a declarat că va vota pentru (la fel şi PSD), iar dacă mizăm pe faptul că UNPR-iştii sunt disciplinaţi, ar rezulta că voturile lor, împreună cu PNL, UDMR, senatori fără apartenenţă, ar totaliza 90. Astfel, doar 5 parlamentari de la PSD au votat în favoarea arestării, chiar dacă Liviu Dragnea a declarat că toţi senatorii PSD vor vota pentru. Bineînţeles, aceste concluzii sunt valabile dacă avem în vedere o structură matematică riguroasă a votului.

CITESTE SI: Parlamentarii au aprobat arestarea lui DAN ŞOVA. Senatorul a plecat cu ochii în LACRIMI

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 dec, 19:55
Gima
abac
Mama ei de aritmetica!Poate cu matematica de clasa a V a.
03 dec, 17:35
Alina
loc de muncă
Vrei să câştigi minim 300 de euro pe lună? Citeşte acest anunţ!
Beneficii
-posibilitatea de a câştiga cel puţin 100 de euro cu o implicare de 2-3 ore sau 300 de euro full time
- apartenenţa la un grup care oferă recunoaştere şi şanse egale tuturor membrilor
-instruire gratuită şi de scurtă durată
-contract legal de comision ce asigură plata caştigurilor
-se lucrează de acasă
-program flexibil
Cerinţe
-conexiune la internet, PC, abilităţi minime de lucru cu documente word, pdf şi navigare online
-seriozitate, perseverenţă şi atenţie la detalii
Pentru informaţii trimiteţi mail cu subiectul INFO la [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ