Andre Rieu, pentru prima oară în România. Mesajul celebrului violonist pentru fani

| 09 dec, 2014

Violonistul Andre Rieu, supranumit 'Regele valsului', a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în concertul pe care îl va susţine la Bucureşti anul viitor îşi va deschide inima către public.

Rieu va susţine, alături de orchestra sa, un concert în Piaţa Constituţiei pe 13 iunie, primul din cariera sa la Bucureşti. Evenimentul va fi unul grandios, din perspectiva producţiei, după cum anunţă organizatorii. Violonistul a spus că ar include Bucureştiul mai des în programul său dacă acest oraş ar avea o sală de spectacole adecvată.

'Când veţi construi o sală, voi veni în fiecare an. Nu pot să investesc atât în fiecare an', a afirmat el.

Artistul a declarat că l-a convins să vină la Bucureşti numărul mare de români pe care i-a întâlnit la spectacolele sale din lume.

'Jumătate din publicul de la concertul meu de la Budapesta era din România, jumătate din publicul din Istanbul, din România. M-am gândit că a venit momentul să vin în România. (...) De-abia aştept să cânt pentru publicul român. Călătoresc în lume să mă uit în ochii oamenilor. În general, când eşti la concerte, nu e nicio interacţiune iar eu călătoresc să arăt cât ne distrăm în timpul spectacolelor. Când ne distrăm pe scenă, se duce entuziasmul în public şi totul devine o mare petrecere. Sper că în Piaţa Constituţiei va fi o mare petrecere. Experienţa mea cu fanii români e fantastică. Aud că românii sunt foarte emoţionali, latini', a spus el.

Rieu a adăugat că va include în repertoriul de la Bucureşti şi lucrări româneşti, dar pentru moment nu ştie care vor fi acele piese.

'Sunt foarte impulsiv şi de obicei mă decid cu o săptămână înainte ce fac. Tehnicienilor mei nu le place asta. Deocamdată sunt în turneu în Anglia. Am o viaţă în stil rapid. Nu vreau să plănuiesc totul. Mesajul pentru publicul din lume e să se iubească. Sună ca un clişeu, dar e adevărat. De pe scenă văd oameni care se apropie unii de alţii în timpul muzicii. E foarte emoţionant să vezi asta', a apreciat Rieu.

El a vorbit şi de colaborarea cu soţia sa, care i-a fost alături în întreaga carieră. 'Eu şi soţia am făcut totul împreună, suntem căsătoriţi de 40 de ani. Eu doar cânt. Toate ideile sunt ale ei. Sunt doar o 'marionetă'', a glumit el.

Rieu va urca pe scena din România alături de Johann Strauss Orchestra, fondată de el. 'Sunt singurul în lume cu o orchestră simfonică privată. Sunt singurul nebun', a susţinut artistul, pentru care cel mai important lucru este ca toţi muzicienii din orchestra sa 'să sune ca un singur instrument'.

Biletele pentru eveniment vor fi puse în vânzare începând de miercuri, ora 9,00, în reţeaua Eventim. Preţurile variază între 160 şi 800 de lei.

Născut la Maastricht, în Olanda, Andre Rieu este unul dintre cel mai bine vânduţi muzicieni din lume. A revitalizat muzica de vals la nivel internaţional cu spectacolele sale pline de extravaganţă şi de emoţie. Fondatorul celei mai mari orchestre private din lume, Andre Rieu a vândut până în prezent peste 40 de milioane de albume şi DVD-uri în întreaga lume.

Andre Rieu, Johann Strauss Orchestra, corul şi numeroşi solişti internaţionali călătoresc în toată lumea în fiecare an, susţinând 100 de concerte cu peste un milion de spectatori. Turneele violonistului olandez au intrat în Billboard's Top 10 an de an, începând din 2004.

Tag-uri: andre rieu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ