UPDATE. Victor Ponta a acceptat propunerea PNL de nominalizare a lui Andrei Gerea ca ministru al Economiei

| 15 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a confirmat că a acceptat propunerea PNL de nominalizare a deputatului Andrei Gerea pentru ocuparea funcţiei de ministru al Economiei.

Premierul Victor Ponta a confirmat că a acceptat propunerea PNL de nominalizare a deputatului Andrei Gerea pentru ocuparea funcţiei de ministru al Economiei, conform Agerpres.

Ce bine ne-nţelegem noi doi, cum spunea un cântec românesc", a spus Antonescu. Întrebat dacă ar fi preluat el portofoliul Economiei, Crin Antonescu a replicat, în glumă: "Era o idee, ca să nu se mai spună că nu susţin Guvernul Ponta suficient".


"Domnul Andrei Gerea, fostul lider al grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, membru al Comisiei economice, a fost propunerea pe care am făcut-o şi pe care am votat-o în unanimitate cu 58 de voturi din 58 de membri prezenţi ai BPN. Dânsul este propunerea noastră pentru Ministerul Economiei", a afirmat Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Gerea are o vechime de 23 de ani în PNL, ocupând pe rând funcţiile de vicepreşedinte al Organizaţiei Tineretului Universitar Bucureşti, secretar Relaţii Interne al aceleiaşi organizaţii şi apoi vicepreşedinte. În perioada 1994 - 1996 a fost vicepreşedinte al TNL Bucureşti, vicepreşedinte al PNL sector 1, iar din 2002 este vicepreşedinte al PNL Argeş.

Ca activitate profesională, a început în 1987 ca electronist automatizări la Automatica SA, apoi în perioada 1988 - 1992 a fost electronist la ICE Felix Computers SA, timp de un an director comercial la Van Soestbergen SRL, între 1993 şi 1997 merceolog la Industrialexport. În intervalul 1997 - 2002 a fost manager realţii cu clienţii la Eximbank România, iar între 2000 şi 2001 a ocupat un post similar la Emporiki Bank, aceeaşi poziţie deţinând-o şi în perioada 2002-2004 la Alpha Bank. Totodată, a fost şi director de sucursală la Banca Ţiriac, filiala Piteşti.

În 1996 - 2000 şi 2000 - 2004 a fost consilier local la sectorul 1, iar în perioada 1998 - 2000 a fost şi membru al Consiliului de Dezvoltare Regională Bucureşti - Ilfov. În perioada 1999 - 2000, Gerea a fost membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale Poşta Română SA.

"Andrei Gerea, fostul lider al grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, membru al Comisiei Economice, a fost propunerea făcută şi votată în unanimitate cu 58 de voturi. Este propunerea noastră pentru Ministerul Economiei. Este o variantă discutată şi agreată de premier. Este un minister foarte greu, în general, pentru că există subiecte de agendă foarte presante, urgente şi complicate, de felul Oltchim. Este însă şi un minister important. Sper ca, odată cu domnia sa, o generaţie nouă să-şi facă intrarea şi să treacă proba de foc într-unul din cele mai grele ministere. Cred în capacitatea şi sansa sa de a face faţă cu bine în acest minister", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu, după şedinţa BPN.

"Vă mulţumesc pentru încrederea acordată astăzi. E o sarcină care mă onorează, dar, având în vedere toatre greutăţile, nu-i de natură să mă cocoşeze, totuşi mă emoţionează. Sper să fac faţă cu brio. E un minister greu. Traversăm o perioadă dificilă. Sunt multe lucruri nerezolvate încă, dar sunt convins că, împreună cu colegii mei, vom reuşi sa ne ducem la bun sfârşit sarcinile pe care le avem. Sper să am aceeaşi performanţă pe care am avut-o prin toate locurile prin care am fost", a spus Andrei Gerea. Acesta a spus că una dintre priorităţile sale este privatizarea Oltchim.

Gerea ocupă locul lăsat vacant de Varujan Vosganian, care şi-a dat demisia, săptămâna trecută, din funcţia de ministru al Economiei. Portofoliul a fost preluat ca interimar de către ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ