ANI: Candidaţii la alegerile prezidenţiale au 48 de ore să-şi publice averile

| 22 sep, 2014

Agenția Națională de Integritate a lansat pe pagina de Internet (www.integritate.eu) o secțiune distinctă, destinată declarațiilor de avere și de interese depuse în cadrul procesului electoral de către candidații la alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2014.

Potrivit prevederilor art. 3, alin. (4) din Legea nr. 176/2010, „Persoanele care candidează pentru funcţiile de Președinte al României […] sunt obligate să îşi declare averea şi interesele”. Totodată, conform art. 3, alin. (5) din același act normativ, declarațiile de avere și interese se depun la Biroul Electoral Central, odată cu declaraţia de acceptare a candidaturii, în două exemplare, și se transmit Agenției Naționale de Integritate „în termen de cel mult 48 de ore de la depunere”.

Declarațiile de avere și interese se întocmesc potrivit modelelor prevăzute în Anexele nr. 1 şi 2 din Legea nr. 176/2010. Menționăm faptul că Agenția a efectuat demersuri pentru facilitarea procesului de completare a declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese de către categoriile interesate, prin introducerea formularelor electronice inteligente, care permit completarea standardizat, în următoarele variante: online - cu semnătură calificată sau offline: fie electronic - cu semnătură calificată, fie tipărite - cu semnătură olograf, cu coduri de bare.

Precizăm faptul că, în termen de 48 de ore de la primire, Agenția va procesa și publica toate declarațiile de avere și de interese pe Portalul public al declarațiilor de avere și de interese, în secțiunea destinată alegerilor prezidențiale 2014.

Potrivit prevederilor legale citate anterior, obligația transmiterii acestora către Agenție revine Biroului Electoral Central, eventualele întârzieri cauzate de nerespectarea termenului legal de transmitere nefiind imputabile Agenției Naționale de Integritate.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu şi-a depus candidatura la BEC pentru alegerile prezidenţiale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ