ANTENA 3 primește o nouă LOVITURĂ

| 13 oct, 21:17

Antena 3 pierde un nou meci cu Traian Băsescu! Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat postul Antena 3 cu 20.000 de lei pentru limbajul injurios folosit de Mihai Gâdea la adresa lui Traian Băsescu în trei ediţii ale emisiunii "Sinteza Zilei" şi pentru neacordarea dreptului la replică solicitat de primarul din Odorheiul Secuiesc.

Cu şase voturi "pentru" (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Dorina Rusu) şi trei "împotrivă" (Radu Cristea, Răsvan Popescu şi Monica Gubernat), Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, amendarea postului de televiziune Antena 3 pentru injuriile aduse de realizatorul emisiunii "Sinteza Zilei", Mihai Gâdea, fostului preşedinte al României Traian Băsescu, în ediţiile din 17, 22 şi 23 septembrie.

Citându-l pe Silvian Ionescu, "ofiţer de Secutritate", Mihai Gâdea a spus despre Traian Băsescu că "cel care a fost preşedintele României în toată această perioadă a fost cel mai mare impostor! O jigodie, o lepră! Îi turna pe toţi! Mai ales, arată caracterul lui oribil".

"Această faţă oribilă şi când spun oribilă nu mă refer la forma fizică, ci la duhoarea pe care o aduce cu sine din comunism. Un turnător! Turnător a fost toată viaţa. Un om care a avut un destin oribil, destinul acela de a nenoroci alte vieţi! N-a putut face nimic altceva. Nu se ştie să fi făcut un bine!", mai afirma Mihai Gâdea în ediţia din 17 septembrie a emisiunii "Sinteza Zilei".

"Nu am fost o susţinătoare a lui Traian Băsescu. Nu l-am votat. Dar să vorbeşti aşa despre un om, indiferent cine ar fi, nu este posibil", a spus membrul CNA Dorina Rusu.

De cealaltă parte, avocatul Daniel Ionaşcu, reprezentant al Antena 3 în relaţia cu CNA, a făcut o paralelă între mari gânditori şi scriitori ai României, precum Ion Luca Caragiale şi Mircea Vulcănescu, care au folosit în scrierile lor limbaj injurios la adresa altor personalităţi ale vremii, şi Mihai Gâdea, fără a reuşi să-i convingă pe membrii Consiliului.

În plus, o reclamaţie privind o ştire a postului Antena 3 - "Maşină a poliţiei locale, inscripţionată în limba maghiară" - a atras atenţia membrilor CNA, pentru faptul că postul TV nu a acordat drept la replică primarului oraşului Odorheiul Secuiesc, Bunta Levente.

Astfel, în baza articolelor 40, alineatele 1 şi 3, 56, alineatul 1, şi 67 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, CNA a decis amendarea Antena 3

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ