Cocoş, despre şpaga din dosarul Microsoft: Banii au fost folosiţi pentru campania electorală a lui Băsescu

| 12 oct, 11:47

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae şi Gabriel Sandu şi-au recunoscut faptele din dosarul Microsoft. Cocoş a declarat, luni, în faţa instanţei că banii din şpaga din dosarul Microsoft au fost folosiţi pentru campania prezidenţială a lui Traian Băsescu, potrivit România TV.

În plus, Dumitru Nicolae a precizat că banii proveniţi din mită au fost depuşi într-un cont, pe care DNA a pus sechestru. În schimb, fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, zis "Pinalti", a negat acuzaţiile din dosar şi nu-şi recunoaşte vina.

Magistraţii instanței supreme îi audiază, luni, pe cei patru inculpaţi trimişi în judecată în dosarul Microsoft. Este vorba despre fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, primarul suspendat din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae. Toţi sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani.

În afară de Gheorghe Ștefan, toți ceilalți și-au recunoscut faptele și au cerut procedura simplificată a procesului. În cazul unei eventuale condamnări, ei pot beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei.

Potrivit România TV, Dorin Cocoş a spus, în faţa instanţei, că banii din dosarul Microsoft au fost folosiţi pentru campania prezidenţială a lui Traian Băsescu.

De cealaltă parte, omul de afaceri Dumitru Nicolae a precizat că banii proveniţi din prejudiciul produs de acesta în dosar au fost depuşi într-un cont, pe care procurorii au pus sechestru. Potrivit România TV, ar fi vorba despre 7,6 milioane de dolari şi 2,7 milioane de euro.

Trei guverne au avizat timp de zece ani unul dintre cele mai mari contracte din istoria României. Sute de milioane de euro au fost plătite pentru închirierea unor licențe care au ajuns la zeci de instituții ale statului. Este cel mai mare din istoria anchetelor anticorupție din România. O pleiadă de politicieni și oameni de afaceri sunt implicați.

Cea mai mică sumă încasată de oamenii importanți ar fi fost, spun anchetatorii, de 4,5 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ