Traian Băsescu: Ţara nu mai este condusă de politicieni, ci de procurori

| 12 oct, 23:10

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit luni seara, în direct la TVR1, despre independenţa justiţiei şi despre necesitatea ca actul de justiţie să se facă în paralel cu respectarea "cu sfinţenie" a drepturilor omului. "Ţara nu mai este condusă de politicieni, ci de procurori, de magistraţi", a afirmat fostul șef de stat.

"După ce 10 ani am susţinut fără rezerve orice acţiune a justiţiei, constat că, din punct de vedere al viziunii am greşit. Că în acelaşi timp, susţinând structurile de forţă ale statului, n-am atenţionat că în paralel trebuie respectate drepturile omului cu sfinţenie", a declarat Traian Băsescu.

Citește și:  Traian Băsescu, despre PSD: S-a schimbat un om care e presupus că a încălcat lgeea, cu unul care aproape sigur a încălcat


Fostul şef al statului e de părere că ar fi nevoie de o legislaţie în acest sens.

"Aproape nu este zi lăsată de la Dumnezeu ca şefi de parchete, membri CSM, reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, să nu vorbească, să nu atace politicienii. Cred că ceva este în neregulă. Sigur că politicienii nu au un for care să spună 'Domnule procuror şef, doamnă procuror şef, doamnă preşedinte, preşedintă vedeţi că puterile sunt egale şi. până când mă condamnaţi, n-aveţi dreptul să faceţi aprecieri publice'. Acest tip de aprecieri este continuu din partea procurorilor. Or, aici trebuie stabilit echilibrul de drept. Legea trebuie să stbilească acest echilibru. Există legislaţia care protejează magistraţii, dar nicio legislaţie care să-i atenţioneze pe magistraţi că nu pot să facă aprecieri de dimineaţa până seara la adresa unei alte puteri în stat. Am văzut cum ne ceartă procurori, pentru foşti miniştri... Eu sunt de acord să fie anchetaţi – dar nu te poţi abţine să faci astfel de comentarii, că tot pe mâna ta ajung?", a spus Băsescu la TVR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ