Antibioticile naturale și sănătoase, care se găsesc în cămara oricărei persoane

| 09 noi, 2014

Ghimbirul, usturoiul şi uleiul de oregano se numără printre antibioticele naturale care se găsesc în cămara oricărei persoane, putând fi folosite pentru prevenirea şi tratarea răcelilor, virozelor şi a anumitor infecţii.

Majoritatea alimentelor pe care le includem în dieta zilnică îndeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevărate tratamente care pot oferi remedii pentru afecţiuni importante.

Usturoiul – este fără îndoială unul dintre cei mai populari agenţi curativi, care datorită proprietăţilor antivirale deosebite, este considerat un adevărat antibiotic natural. Acesta este o sursă bogată de antioxidanţi care protejează împotriva acţiunii bacteriilor şi a radicalilor liberi din sânge, asigurând protecţia sistemului imunitar. Proprietăţile sale se datorează în special alicinei, o substanţă antimicrobiană ce acţionează asemenea unui antibiotic natural, reuşind să distrugă virusurile şi infecţiile puternice. Usturoiul este recomandat în special în cazul infecţiilor produse de stafilococi, precum bronşita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar şi în cazul paraziţilor intestinali, astmului, hipertensiunii şi infecţiilor pielii.

Ghimbirul – este un remediu cu tradiţie în medicina alternativă, fiind folosit de peste 2.000 de ani datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene: shogaol, zingeron şi gingerol. Ghimbirul, fie sub formă de ceai sau consumat natural, este un bun remediu în cazul răcelilor, deoarece calmează inflamaţille de la nivelul gâtului, ameliorează simptomele sinuzitei, febrei şi infecţiilor gâtului. Mai mult decât atât, el ajuta şi în cazul problemelor respiratorii, stimulând eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii. Dincolo de acţiunea antiseptică, ghimbirul este un element de sprijin şi în curele de slăbire, deoarece intensifică arderea grăsimilor, contribuie la eliminarea toxinelor din corp şi este un tonic şi energizant eficient pentru organism.

Probioticele – aceste microorganisme vii denumite şi „bacterii benefice” se regăsesc în proporţie de 70-80% în propriul organism, la nivelul intestinului. Ele acţionează împotriva infecţiilor asemenea antibioticelor, însă avantajul important al acestora constă în faptul că nu afectează flora intestinală. Prin contrast, antibioticele nu fac diferenţa între bacteriile bune şi cele rele şi pot duce la distrugerea acelor bacterii care protejează organismul. Cu toate acestea, este important de reţinut că acţiunea antivirală şi antimicrobiană a probioticelor este asigurată de prezenţa a doi microbi: bifido acidophilus şi lactobacillus acidophilus. Aceştia se regăsesc în special în alimente obţinute în urma fermentării: iaurtul, caşul, castraveţii muraţi, kefirul.

Uleiul de oregano – studiile au demonstrat că acesta este cel mai puternic antibiotic natural ce aduce organismului numeroase proprietăţi curative: antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic. Un adevărat aliat al organismului în special în perioadele în care virozele sezoniere sunt predominante, uleiul de oregano poate acţiona pe două căi: ca modalitate de prevenţie, dar şi ca tratament pentru a grăbi vindecarea. Acesta acţionează atât ca un bun expectorant şi agent antiviral şi totodată că un antioxidant ce ajută la eliminarea toxinelor şi stimularea imunităţii.

Ceai verde – un alt antibiotic natural şi un antioxidant puternic, ceaiul verde conţine o gamă variată de polifenoli, care dizolvaţi în apă, acţionează asemenea unor antibiotice non-toxice. Pe lângă faptul că ceaiul verde este recomandat dimineaţa în locul cafelei, acesta este şi un rezervor natural de vitamine (din grupa B, A, E, C) şi minerale (fier, calciu, fosfor şi potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi ce asigură stimularea sistemului imunitar şi creşte rezistenţa organismului în lupta cu infecţiile.

Tag-uri: antibiotice, camara, ceai, ulei
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ