AVERTISMENT de peste ocean: Antibioticele din carne ne vor ucide. O reală posibilitate în secolul 21

| 16 sep, 11:31

Un nou raport realizat în SUA trage un semnal de alarmă în privinţa utilizării antibioticelor în fermele din care se aprovizionează cele mai cunoscute fast-food-uri de peste ocean şi alte restaurante de tip fast-food. Carnea provenită din ferme unde se utilizează antibiotice ne pun serios în pericol viaţa.

"Atunci când producătorii de carne administrează antibiotice în mod regulat animalelor de fermă, bacteriile pot dezvolta rezistenţă, prospera şi se pot răspândi în comunitate, contribuind la problema mai mare de rezistenţă la antibiotice", au scris autorii raportului, care a fost lansat marţi. "Agravarea epidemiei de rezistenţă înseamnă că antibioticele nu vor funcţiona atunci când vom avea cel mai mult nevoie de ele, când copiii noştri contractează o infecţie stafilococică sau când părinţii noştri se îmbolnăvesc de pneumonie. "

"O eră post-antibiotice, în care cele mai comune infecţii şi simple leziuni pot ucide, nu este deloc o fantezie apocaliptică, este întra-adevăr o reală posibilitate în secolul 21", se mai arată în raportul realizat de Friends of the Earth, organizaţie a sănătăţii publice şi a mediului.

Întrucât foarte multă lume mănâncă în oraş la restaurante de tip fast-food, cercetătorii au evaluat cele mai cunoscute branduri de fast-food de peste hotare cu privire la utilizarea antibioticelor în lanţurile lor de aprovizionare.

Citeşte şi: Carne de pui cu hormoni, arsenic şi antibiotice - Ştii ce mănânci?

Fiecare restaurant în parte a fost clasificat în funcţie de politica sa de utilizare a antibioticelor pentru toate tipurile de carne.

Binecunoscutele branduri de fast-food de la noi s-au clasat destul de prost. Astfel, McDonald's a primit nota C, iar KFC, Subway şi Pizza Hut, nota F, ceea ce înseamnă că aprovizionarea lor cu carne provine din ferme în care animalele au fost îndopate cu antibiotice.

"O regulă de bun simţ este să eviţi să mănânci produse care conţin ingrediente pe care nu le poţi pronunţa", este "pontul" dat de un doctor specialist, potrivit CNN.

Citeşte şi: De ce să NU cumperi piept de pui fără os şi piele

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ