Panică în SUA, după ce 75 de cercetători au fost expuşi la ANTRAX

| 20 iun, 2014

Aproximativ 75 de cercetătri americani ar fi fost expuşi în mod accidental unor bacterii care provoacă antrax şi sunt trataţi, ca măsură de precauţie, cu antibiotice, au anunţat joi autorităţile sanitare, apreciind totuşi că riscul de contaminare este foarte redus, relatează AFP.

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) explică într-un comunicat această posibilă infectare prin faptul că "nu au fost urmate măsurile de securitate stabilite în laboratoare în vederea manipulării acestor bacterii", la Atlanta, în sud-estul Statelor Unite, unde se află sediul CDC.

"Din precauţie, CDC adoptă măsuri active pentru protejarea sănătăţii tuturor celor care sunt vizaţi. Acestea includ administrarea de antibiotice personalului potenţial expus", precizând că insistă asupra faptului că "riscul este foarte redus".

De asemenea, CDC apreciază că ceilalţi membri ai personalului lor, familiile acestora şi restul populaţiei nu se află în pericol.

Eşantioane potenţial infecţioase de antax au fost transportate şi utilizate în cadrul unor experimente în laboaratoare CDC care nu sunt echipate în vederea manipulării acestor bacterii.

Angajaţii acestor laboratoare, crezând că aceste bacterii au fost inactivate, nu purtau combinezoane de protecţie.

Şefii securităţii laboratoarelor CDC au stabilit totodată că, în perioada 6-13 iunie, manipulări efectuate în două dintre aceste trei laboratoare ar fi putut să lase să scape spori de bacterie.

Laboratoarele şi culoarele au fost decontaminate şi urmează să fie redeschise atunci când vor fi considerate sigure, mai precizează CDC.

Cărbunele sau antraxul este o infecţie acută care afectează atât animalele, cât şi omul. Bacteria care o produce - Bacillius anthracis - poate să fie folosită ca armă bacteriologică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ