CM 2014. SUA - PORTUGALIA, 2-2

| 23 iun, 2014

CM 2014. Echipele Statelor Unite şi Portugaliei au terminat la egalitate, 2-2 (0-1), duminică, pe ''Arena Amazonia'' din Manaus, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie).

SUA - PORTUGALIA, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Portugalia a deschis scorul prin Nani (5), dar americanii au întors scorul după golurile marcate de Jermaine Jones (64) şi Clint Dempsey (81), iar lusitanii s-au salvat de la eliminare la ultima fază de joc, prin Silvestre Varela (90+5).

O eroare a fundaşului Geoff Cameron a dus la deschiderea scorul de către portughezi după doar cinci minute: Nani a rămas singur cu Howard şi l-a executat pe acesta, 0-1.

CM 2014. Americanii au atacat în valuri, în timp ce Portugalia a preferat o posesie prelungită şi contre, blocate destul de rapid de energetica formaţie americană. Dempsey a fost cel mai periculos om al echipei antrenate de Jurgen Klinsmann, cu trei şuturi bune la poarta apărată de Beto în prima repriză (13, 17, 18), iar în minutul 27 a fost blocat de Ricardo Costa în careu. Bradley a expediat şi el două şuturi bune, dar în afara ţintei (24, 28), iar Fabian Johnson (32) şi Jones (35) şi-au încercat şi ei şansa.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Finalul primei reprize a aparţinut lusitanilor, Seleccao având şansa de a se desprinde pe tabela de marcaj. Ronaldo, care în rest nu s-a remarcat prea mult, a tras puternic de la circa 30 de metri, în braţele lui Howard (36), dar tot Nani, autorul golului, a fost mai periculos. Portarul lui Everton a respins şutul extremei portugheze în minutul 42, pentru ca în minutul 45 Nani să tragă în bară, mingea a fost reluată spre poartă de Eder, dar Howard a avut un reflex de zile mari şi a deturnat balonul în corner.

Repriza secundă a început cu o mare situaţie pentru Portugalia, dar Eder a trimis peste poartă (48), americanii replicând imediat printr-un şut al lui Johnson, deviat de Miguel Veloso, însă Beto, fostul goalkeeper al lui CFR Cluj, a acordat corner (49).

SUA - PORTUGALIA, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Bradley a ratat cea mai mare ocazie de egalare a americanilor, în minutul 55, când şutul său din 10 metri a fost respins de pe linia porţii de către Ricardo Costa. În cele din urmă eforturile americanilor a fost răsplătite în minutul 64, când Jermaine Jones a recuperat o minge respinsă de defensiva lusitană şi a tras cu efect, la colţul lung, de la peste 25 de metri, Beto fiind fără reacţie: 1-1. Golul lui Jones a fost cel cu numărul 2.300 din istoria Cupei Mondiale.

CM 2014. Portugalia a ieşit la atac imediat, iar Howard a salvat din nou situaţia, blocând şutul lui Raul Meireles (66). Lusitanii au pedalat în gol minute bune, fără a reuşi să îşi creeze ocazii, până la şutul lui Nani în minutul 80, al cărui şut a trecut peste poarta lui Howard.

Echipa lui Klinsmann a dat lovitura în min. 81, când Dempsey a trimis în plasă mingea centrată de Zusi: 2-1. Portugalia a smuls egalul în ultimele secunde ale prelungirilor, prin Varela (90+5), din centrarea lui Ronaldo, cel mai bun lucru făcut în acest meci de ''Balonul de Aur'': 2-2.

Portugalia mai păstrează şanse mici de calificare, după acest meci spectaculos, dar americanii sunt foarte aproape de optimile de finală, de care i-au despărţit doar câteva secunde.

Ghinioanele portughezilor la CM 2014 au continuat şi în acest meci, pierzându-l pe atacantul Helder Postiga, ieşit accidentat după doar un sfert de oră. În meciul de debut, cu Germania, lusitanii îi pierduseră din cauza accidentărilor pe Fabio Coentrao şi pe Hugo Almeida.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 26 iunie, SUA - Germania, la Recife, şi Portugalia - Ghana, la Brasilia (ambele de la ora 19,00).

 

SUA - Portugalia 2-2 (0-1)

 

Au marcat: Jermaine Jones (64), Clint Dempsey (81), respectiv Nani (5), Silvestre Varela (90+5).

 

Manaus, ''Arena Amazonia'': 40.123 spectatori

 

Cupa Mondială 2014 - Grupa G

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ