CM 2014: Olanda învinge Chile cu 2-0 şi câştigă grupa

| 23 iun, 2014

CM 2014. Echipa Olandei a învins Chile cu scorul de 2-0 (0-0), luni, pe ''Arena Corinthians'' din Sao Paulo, şi a câştigat Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie) cu punctaj maxim.

Leroy Fer (77), Memphis Depay (90+1) au marcat golurile echipei Olandei, ambii fiind introduşi inspirat în repriza secundă de antrenorul van Gaal.

În optimi, Olanda va evita, probabil, echipa gazdă, Brazilia, urmând să joace cu echipa de pe locul doi din Grupa A, în timp ce Chile va da piept cu câştigătoarea Grupei A, probabil Selecao.

Olanda a acceptat dominarea echipei chiliene, preferând contrele în viteză pe spaţiile lăsate de sud-americani. Chilienii şi-au creat primele ocazii de gol, în aceste condiţii, dar Vargas (13) a trimis cu capul peste poartă, iar Felipe Gutierrez (23) a reluat şi el peste transversală, în urma unui corner.

Batavii au beneficiat de o lovitură liberă (26), dar Sneijdera trimis direct în braţele portarului Bravo. În finalul primei reprize, olandezii au avut mai multă consistenţă, iar fundaşul Stefan De Vrij (35) a reluat cu capul alături de poartă, după o altă fază fixă. Vitezistul Robben a reuşit câteva curse, însă în două rânduri a greşit pasa, iar în minutul 40, după ce a cărat mingea circa 50 de metri, a tras în diagonală, dar pe lângă bară. Repriza s-a încheiat cu o ratare a echipei chiliene, Gutierrez reluând pe spate, cu capul, dar puţin alături, în urma unei lovituri libere.

Olanda s-a aflat la cârma jocului în repriza secundă, dar nu a reuşit, la fel ca şi echipa sud-americană, să îşi creeze ocazii de gol. Prima situaţie notabilă a aparţinut chilienilor, dar Cillessen a respins şutul din unghi al lui Sanchez (65). Robben l-a imitat un minut mai târziu, dar şutul său din marginea careului a fost blocat de Bravo (66). Kuyt a ameninţat şi el poarta chiliană (75), dar lovitura sa de cap a trimis mingea alături de ţintă. Mai periculos a fost şutul de la mare distanţă al lui Depay, scos de Bravo de sub bară (77). Ocazia aceasta a prefigurat golul Olandei, marcat la prima atingere de Leroy Fer, care a reluat cu capul din 7 metri centrarea lui Janmaat: 1-0 (77).

Echipa lui Sampaoli a alergat după egalare, dar ''portocala mecanică'' s-a apărat bine până la final. În plus, Olanda a mai înscris o dată pe contraatac, prin Depay, din centrarea lui Robben: 2-0 (90+1).

Pentru prima oară în ultimii 14 ani, Olanda nu a aliniat în echipa de start un jucător al cărui nume să conţină particula ''van''. Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost în meciul cu Franţa, de la EURO 2000, câştigat de Oranje cu 3-2.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ