CM 2014. COLUMBIA - JAPONIA, 4-1. Sud-americanii câştigă Grupa C la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

| 25 iun, 2014

CM 2014. Echipa Columbia a câştigat ''en fanfare'' Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), după ce a învins Japonia cu scorul de 4-1 (1-1), marţi, pe ''Arena Pantanal'' din Cuiaba.

CM 2014. Sud-americanii s-au impus prin golurile marcate de Juan Cuadrado (17 - penalty), Jackson Martinez (55, 82) şi James Rodriguez (90), în timp ce pentru niponi a înscris Shinji Okazaki (45+1). Columbia va juca în optimi cu formaţia clasată pe locul secund în Grupa D, Uruguay.

Columbia, destul de sigură de primul loc, a abordat meciul fără o serie de titulari, Zapata, Yepes, Sanchez, Aguilar, Gutierrez, Rodriguez, Ibarbo sau Zuniga, menajaţi de Pekerman.

COLUMBIA - JAPONIA, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Japonia, obligată să învingă, a dominat meciul cu acelaşi joc de pase scurte repetate, lent şi previzibil, iar în primul sfert de oră şi-a creat două situaţii periculoase, prin Okubo (9), dar care nu a reuşit să finalizeze o fază promiţătoare, iar apoi prin Hasebe (15), care a tras de la distanţă Hasebe, dar în braţele lui Ospina.

Columbienii au deschis scorul în urma primei lor contre mai periculoase, Konno l-a atacat imprudent pe Ramos în propriul careu şi a comis fault, iar Cuadrado a transformat lovitura de pedeapsă: 0-1 (16).

Niponii au mai avut situaţii bune prin Kagawa (36), al cărui şut la colţul scurt a fost scos de Ospina, prin Honda (33), care a tras din lovitură liberă puţin pe lângă poartă, şi Okubo (36), autorul unei foarfeci în careu, care a trimis, însă, mingea peste poartă.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Sud-americanii au mai avut o şansă mare de gol în minutul 42, dar Jackson Martinez a reluat alături din poziţie ideală.

''Samuraii albaştri'' au egalat în ultimele secunde ale primei reprize, prin Shinji Okazaki, din plonojon: 1-1 (45+1).

La reluare, Columbia a fost mult mai prezentă în joc, alergând după un gol care a venit în minutul 55, când James Rodriguez l-a găsit liber în careu pe Jackson Martinez: 1-2.

CM 204. Japonia a avut prima ocazie din repriza secundă în minutul 64, prin Honda, din lovitură liberă, dar Ospina a respins. Okubo (65) a fost foarte aproape de egalare, dar voleu său a trimis balonul milimetric peste transversală.

''Los Cafeteros'' au închis meciul pe o nouă contră tăioasă, prin acelaşi Jackson Martinez (82): 1-2.

Kagawa a avut şansa unui nou gol, în minutul 84, dar şutul său din careu a ocolit poarta.

Având victoria asigurată, columbienii şi-au permis să ofere şansa unui record portarului Mondragon, care a devenit cel mai vârstnic jucător din istoria Cupei Mondiale, la 43 de ani (împliniţi pe 21 iunie). James Rodriguez a marcat şi el pentru Columbia, pentru 4-1, în faţa unei echipe resemnate (90).

 

 

Japonia - Columbia 1-4 (1-1)

 

Au marcat: Shinji Okazaki (45+1), respectiv Juan Cuadrado (17 - penalty), Jackson Martinez (55, 82), James Rodriguez (90).

 

Cuiaba, ''Arena Pantanal''

 

Cupa Mondială 2014 - Grupa C

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ