CM 2014. ELVEŢIA - HONDURAS, 3-0. Echipa Elveţiei s-a calificat în optimi

| 26 iun, 2014

CM 2014. Echipa Elveţiei a învins formaţia Hondurasului cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri, pe ''Arena Amazonia'' din Manaus, în Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei.

CM 2014. Toate golurile naţionalei din ''Ţara Cantoanelor'' au fost marcate de Xherdan Shaqiri (6, 31, 71), al 50-lea hat-trick al Cupei Mondiale.

Elveţia a început excelent meciul şi reluarea lui Shaqiri din câţiva metri a fost respinsă de portarul Valladares (3). Trei minute mai târziu, elveţianul nu a mai greşit şi deschis scorul cu un şut la vinclu din marginea careului, fără replică pentru portarul hondurian: 0-1 (6).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.''Nati'' a părut că se retrage după acest gol, hondurienii având o posesie mai bună în prima parte a meciului, una destul de fragmentată. În ciuda faptului că au încercat să construiască mai mult, latino-americanii nu şi-au creat ocazii reale de gol. Din prima repriză poate fi nominalizat doar şutul din întoarcere al lui Beckeles (22), pe lângă ţintă.

Elveţia şi-a dublat avantajul în minutul 31, când Bernardez a greşit o minge la centrul terenului, Drmic a recuperat şi l-a găsit liber pe Shaqiri, care a marcat din nou: 0-2.

Echipa antrenată de Ottmar Hitzfeld şi-a mai creat câteva situaţii notabile în prima repriză, dar Xhaka (37) a şutat în plasa laterală, iar Valladares l-a blocat în două rânduri pe Drmic (43, 45+1).

Hondurienii l-au pierdut în finalul primei reprize pe Carlo Costly (fostul jucător al echipei FC Vaslui), accidentat.

La reluare, ''Los Catrachos'' au avut câteva ocazii foarte bune de a reduce din handicap, dar Jerry Palacios a ratat de puţin întâlnirea cu mingea în şase metri (49), iar apoi Rodriguez a respins de pe linia porţii mingea trimisă de Bengtson (52).

După ce Valladares a fost la post în două situaţii, în faţa lui Drmic (57) şi a lui Shaqiri (59), hondurienii au cerut penalty în minutul 61, dar nu a fost acordat de argentinianul Pitana, deşi Jerry Palacios a fost agăţat în careu de Djourou.

ELVEŢIA-HONDURAS, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. În schimb, Shaqiri a completat hat-trick-ul la capătul unui nou contraatac, fiind servit de acelaşi Drmic (71): 0-3. Acesta este al doilea hat-trick al Mondialului brazilian, după cel reuşit de germanul Thomas Mueller. Elveţia clarifica astfel şi situaţia în grupă, întrucât la acest scor Ecuadorul trebuia să obţină un succes la două goluri în faţa Franţei.

Benaglio şi-a făcut şi el datoria, în minutul 78, respingând şutul lui Bengtson. Mehmedi a irosit o şansă de a-şi trece numele pe lista marcatorilor, dar Valladares s-a opus (84).

Elveţia a obţinut o victorie meritată, dar latino-americanii ar fi trebuit să primească un penalty.

CM 2014. În optimi, Elveţia, clasată pe locul secund în grupă, va înfrunta formaţia Argentinei, una dintre favoritele la câştigarea competiţiei.

 

 

Honduras - Elveţia 0-3 (0-2)

 

A marcat: Xherdan Shaqiri (6, 31, 71).

 

Manaus, ''Arena Amazonia''

 

Cupa Mondială 2014 - Grupa E

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ