CM 2014: Portugalia - Ghana 2-1. Ronaldo părăseşte competiţia

| 26 iun, 2014

CM 2014. Portugalia a învins Ghana cu 2-1 (1-0), joi, pe ''Estadio Nacional'' din Brasilia, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), dar ambele echipe au părăsit competiţia.

CM 2014. Lusitanii au obţinut un succes de palmares prin autogolul lui John Boye (31) şi Cristiano Ronaldo (80), care însă a ratat numeroase ocazii în acest meci. Pentru africani a înscris golgheterul Asamoah Gyan (57).

Decisă să schimbe impresia lăsată în primele două meciuri din grupă, Portugalia a început foarte bine, iar starul Cristiano Ronaldo a trimis mingea în transversală în minutul 6, încercând să-l surprindă pe portarul Dauda.

Ronaldo şi goalkeeper-ul ghanez au avut un veritabil duel, dar africanul nu a putut fi învins nici în minutul 12, din lovitură liberă de la 25 de metri. Căpitanul Seleccao a irosit o ocazie uriaşă în minutul 19, când a reluat cu capul centrarea lui Joao Pereira, dar pe direcţia lui Dauda, care a salvat golul.

Prima ocazie a Ghanei a venit în minutul 20, când Beto (ex-CFR Cluj) s-a opus providenţial golului în faţa lui Gyan. Căpitanul ghanez s-a remarcat şi în minutul 23, dar Beto nu a avut emoţii aşa mari.

Portugalia a deschis scorul în minutul 31, cu şansă, centrarea lui Miguel Veloso fiind trimisă în propria poartă de John Boye, în încercarea de a respinge balonul: 1-0.

Imediat lusitani au irosit oportunitatea de a se desprinde, Dauda respingând un nou şut al lui Ronaldo (32), după care Ruben Amorim (34) a tras în plasa laterală.

''Black Stars'' au mai avut şi ei o situaţie notabilă, în minutul 40, când Atsu a trecut de Joao Pereira, dar şutul său s-a dus alături de poartă.

La reluare, ghanezii, fără Muntari şi Boateng, excluşi din lot, au avut o ocazie destul de bună, prin Asamoah Gyan, al cărui şut s-a dus puţin pe lângă ţintă (50).

În cele din urmă, africanii au egalat, în min. 57, când Gyan a fost găsit liber în marginea careului de Kwadwo Asamoah şi a marcat cu capul: 1-1.

Portugalia a acuzat golul primit şi Ghana a fost aproape de a prelua conducerea, dar Waris a trimis cu capul din câţiva metri pe lângă poartă (61).

Ambele echipe au căutat golul victoriei, dar acţiunile au fost precipitate şi nu au reuşit că creeze pericol real la poarta adversarei. Ronaldo a reuşit să aducă Portugalia în avantaj în minutul 80, sancţionând o greşeală a portarului Dauda, care a respins greşit o minge înaltă: 2-1.

Wakaso, la prima atingere de balon, a tras pe lângă poartă (82), după care Ronaldo a ratat incredibil ocazia de a realiza ''dubla'', şutând în portarul Dauda (83).

Ronaldo a mai ratat încă două ocazii în prelungiri (90+1, 90+2), confirmând forma slabă a sa şi a echipei sale la acest Mondial, pe care îl părăsesc pe uşa din dos.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ