CM 2014. BELGIA - COREEA DE SUD, 1-0. Belgienii câştigă grupa cu maximum de puncte

| 27 iun, 2014

CM 2014. Echipa Belgiei a învins Coreea de Sud cu scorul de 1-0 (0-0), joi, pe ''Arena Corinthians'' din Sao Paulo, şi a câştigat cu maximum de puncte Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie).

CM 2014. Deşi a jucat fără vedetele Witsel, De Bruyne, Lukaku şi Hazard (intrat pe final), Belgia s-a impus chiar şi în zece oameni, prin golul lui Jan Vertonghen (78). În optimi, Belgia va înfrunta formaţia Statelor Unite, ocupanta locului doi în Grupa G.

Jocul a fost alert încă de la debut, asiaticii încercând să joace ofensiv, dar astfel au oferit spaţii belgienilor, care au încercat să profite de ele.

Kim Young-gwon a semnat prima ocazie a meciului (10), dar şutul său a trecut peste poarta lui Courtois.

BELGIA - COREEA DE SUD, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Belgienii au avut o posesie mai bună cu trecerea timpului şi Mertens a avut o ocazie imensă de a deschide scorul, în minutul 25, când a rămas singur cu portarul la 8 metri, dar a tras peste poartă.

Coreea de Sud a trecut şi ea pe lângă deschiderea scorului (30), dar Defour şi apoi portarul Courtois au salvat golul la mingile trimise de Ki.

Acelaşi Mertens a creat pericol la poarta lui Kim Seung-gyu, care a respins de sub transversală (36) lovitura liberă executată de jucătorul lui Napoli, care în minutul 42 a tras de la distanţă fără probleme de data aceasta pentru goalkeeper.

CM 2014. Belgienii au rămas în zece oameni în finalul primei reprize, după ce Defour a fost eliminat pentru o intrare dură la un duel la mijlocul terenului.

Coreenii au atacat tot mai insistent în repriza secundă, având chiar şi o bară, prin Ki (59), dar reduta belgiană a rezistat.

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL DIN BRAZILIA. Belgia a reuşit să dea lovitura în minutul 78, după o gafă a apărării asiatice: Origi a tras la poartă, goalkeeperul a respins în faţă, iar Vertonghen, din poziţie suspectă de ofsaid, a reluat în plasă: 0-1.

Hazard (90) şi Lee Yong (90) au trecut pe lângă gol, dar cei doi portari au salvat situaţia şi echipa lui Hong Myung-bo a părăsit competiţia cu un singur punct, luat Rusiei cu şansă, după o gafă de portar.

 

 

Coreea de Sud - Belgia 0-1 (0-0)

 

A marcat: Jan Vertonghen (78).

 

Sao Paulo, ''Arena Corinthians'': 61.397 spectatori

 

Cupa Mondială 2014 - Grupa H

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ