CM 2014. GRECIA - COASTA DE FILDEŞ, 2-1. Echipa Greciei s-a calificat în premieră în optimi

| 25 iun, 2014

CM 2014. Echipa Greciei a învins dramatic Cote d'Ivoire cu scorul de 2-1 (1-0), marţi, pe stadionul ''Castelao'' din Fortaleza, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), şi s-a calificat în premieră în optimile de finală ale competiţiei.

CM 2014. Georgios Samaras a marcat golul calificării, în prelungiri, din penalty (90+3), după ce Andreas Samaris (42) deschisese scorul, iar Wilfried Bony (74) restabilise egalitatea. Ambele echipe au preferat un joc de aşteptare, vânând greşelile adversarului, astfel că în general fazele de poartă au lipsit, deşi ivorienii au avut câteva acţiuni, dar de fiecare dată a lipsit ultima pasă.

Grecia, viitoarea adversară a României în preliminariile EURO 2016, a suferit două lovituri în prima repriză, când Kone (12) şi portarul Karnezis (24) s-au accidentat şi au trebuit înlocuiţi.

GRECIA - COASTA DE FILDES, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Echipa lui Fernando Santos a avut o contră foarte periculoasă în minutul 33, când fundaşul Holebas a finalizat o acţiune cu un şut în bara porţii lui Barry. Un minut mai târziu, ''veteranul'' Karagounis (34) a trimis din lovitură liberă în braţele lui Barry.

Grecia a dat lovitura în minutul 42, când Tiote a greşit o minge în apropiere de centrul terenului, Samaras l-a lansat pe noul intrat Samaris, care l-a învins pe Barry: 1-0 şi elenii erau calificaţi în optimi.

Ivorienii au avut o şansă notabilă de egalare în minutul 44, dar şutul lui Yaya Toure a fost blocat de acelaşi Samaris.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Africanii au părut mai decişi supă pauză şi Tiote a tras din marginea careului, dar Glykos a fost pe fază şi a reţinut (49). Grecii au acţionat pe contre, cum le convine mai mult, iar Christodoulopoulos a fost foarte aproape de a marcat al doilea gol (54). Echipa lui Fernando Santos a fost în continuare mai periculoasă, iar Barry a salvat un nou gol, în min. 59, la şutul lui Salpingidis. Apoi, Karagounis a expediat o torpilă de la 30 de metri, care a lovita transversala (68). Christodoulopoulos (71) i-a dat şi el emoţii lui Barry, din lovitură liberă.

''Elefanţii'' au fost în general neinspiraţi, având doar jumătăţi de ocazii, prin Kalou (67) şi Bamba (72), dar totuşi le-a ieşit o fază, în minutul 74, când Gervinho l-a găsit excelent în careu pe Bony, care a egalat: 1-1.

GRECIA - COASTA DE FILDES, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Grecii pot acuza şi lipsa de şansă în acest meci, pentru că au trimis a treia oară mingea în bară (80), prin Torosidis. Salpingidis a creat pericol la poarta ivoriană în minutul 87.

Finalul a fost dramatic, iar grecii au primit penalty în prelungiri, când Samaras a fost agăţat în careu de Sio, şi tot jucătorul lui Celtic a transformat penalty-ul, calificând echipa sa în optimile de finală: 2-1.

CM 2014. Grecia a terminat pe locul secund în grupă şi va juca în optimile de finală cu Costa Rica, echipa care a câştigat Grupa D.

 

 

Grecia - Cote d'Ivoire 2-1 (1-0)

 

Au marcat: Andreas Samaris (42), Georgios Samaras (90+3, penalty), respectiv Wilfried Bony (74).

 

Fortaleza, stadion ''Castelao''

 

Cupa Mondială 2014 - Grupa C

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ