CM 2014: Mondialul din Brazilia pulverizează recordurile de audienţă

| 22 iun, 2014

Cupa Mondială găzduită de Brazilia în perioada 12 iunie-13 iulie 2014 doboară toate recordurile de audienţă, conform cifrelor prezentate de Federaţia Internaţională de Fotbal.

CM 2014. Meciul de deschidere al competiţiei, Brazilia - Croaţia (3-1), disputat pe 12 iunie la Sao Paulo, a fost vizionat de 42,9 milioane de telespectatori pe reţeaua braziliană TV Globo, devenind cel mai urmărit eveniment sportiv al anului.


Cifre impresionante au fost înregistrate şi în alte colţuri ale lumii. Astfel, 11,1 milioane de telespectatori americani au urmărit partida dintre Statele Unite şi Ghana la ESPN, un record pentru acest post de la debutul Mondialului brazilian.

Înfrângerea Angliei în faţa Italiei (1-2) a fost vizionată de 14,2 milioane de britanici pe canalul BBC1 şi de 12,8 milioane de italieni pe RAI Uno, acestea fiind cele mai bune audienţe pentru cele două ţări în 2014.

În Germania, peste 26,4 milioane de persoane au urmărit hat-trick-ul reuşit de Thomas Muller în partida cu Portugalia (4-0), pe canalul ARD, un alt record.

În sfârşit, debutul cu stângul al Japoniei la Cupa Mondială, în faţa selecţionatei Cote d'Ivoire (1-2), a atras în faţa televizoarelor 34,1 milioane de persoane, la postul nipon NHK, un număr dublu faţă de audienţele obişnuite la marile emisiuni ale sportive ale anului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ