CM 2014. COREEA DE SUD - ALGERIA, 2-4

| 23 iun, 2014

CM 2014. Echipa Algeriei a învins formaţia Coreei de Sud cu scorul de 4-2 (3-0), duminică, pe stadionul 'Beira Rio' din Porto Alegre, în Grupa H a Cupei Mondiale din Brazilia (12 iunie - 13 iulie).

COREEA DE SUD - ALGERIA, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Algeria a făcut o primă repriză de excepţie şi s-a impus prin golurile marcate de Islam Slimani (26), Rafik Halliche (28), Abdelmoumene Djabou (38) şi Yacine Brahimi (62). Coreea de Sud a revenit după pauză, dar a înscris de doar două ori, prin Son Heung-min (50) şi Koo Ja-cheol (72).

Algerienii au făcut legea în acest meci încă din debut, prima ocazie de gol fiind semnată de Brahimi (4), care a tras din careu peste poarta lui Jung. Slimani a ameninţat şi el poarta sud-coreeană (9), dar mingea expediată cu capul de el s-a dus în plasa laterală.

''Vulpile deşertului'' au deschis scorul în minutul 26, prin Slimani, care a făcut o cursă de peste 50 de metri şi l-a învins pe portarul Jung dintre fundaşii Kim Young-gwon şi Hong: 0-1. Peste doar două minute africanii îşi majorau diferenţa, prin fundaşul Rafik Halliche (28), cu capul, după un corner executat de Djabou: 0-2.

CM 2014. Algeria a intrat la pauză cu un scor de forfait, 3-0, în favoarea sa, după ce Djabou a punctat şi el, după ce Slimani a primit o pasă lungă de la Halliche şi l-a găsit liber pe coechipierul său în mijlocul careului (38).

De remarcat faptul că asiaticii nu au tras nici măcar la poartă în prima repriză, în timp ce algerienii au avut şase şuturi pe spaţiul porţii.

Coreea de Sud a redus din diferenţă imediat după pauză, prin Son Heung-min (50), care a marcat cu un şut din unghi, după ce mingea a ajuns cu şansă în posesia sa: 3-1.

Asiaticii au forţat în continuare, Mandi a respins de pe linia porţii (57) reluarea lui Park Chu-young, iar apoi Ki a prins un şut de zile mari de la distanţă, însă M'Bolhi (60) a respins excelent de la păianjen.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. În plină dominare coreeană, Algeria a reuşit al patrulea său gol, prin Yacine Brahimi (62), după o combinaţie cu Slimani: 1-4. Algeria devine prima formaţie africană care marchează patru goluri într-un meci la Cupa Mondială.

Coreea de Sud nu a renunţat şi a mai marcat o dată, prin Koo Ja-cheol (72): 2-4.

M'Bolhi a mai avut o intervenţie salutară la un şut-centrare (74), iar Ji Dong-won a irosit ultima şansă a echipei coreene (88), şutul său ocolind poarta.

Algeria a obţinut o victorie meritată şi va juca împotriva Rusiei pentru calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Coreea de Sud are şanse mici de a merge mai departe, fiind obligată să învingă Belgia la mai multe goluri şi să fie ajutată cu un rezultat favorabil în celălalt mecI.

Ultimele meciuri din Grupa H vor avea loc 26 iunie: Coreea de Sud - Belgia, la Sao Paulo, şi Algeria - Rusia, la Curitiba, ambele de la ora 23,00, ora României.

 

COREEA DE SUD - ALGERIA 2-4 (0-3)

Au marcat: Son Heung-min (50), Koo Ja-cheol (72), respectiv Islam Slimani (26), Rafik Halliche (28), Abdelmoumene Djabou (38), Yacine Brahimi (62).

Porto Alegre, stadion ''Beira-Rio'': 42.732 spectatori

Cupa Mondială 2014 - Grupa G

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ