CM 2014: Olanda, cu un pas în optimi, după 3-2 cu Australia

| 18 iun, 2014

Echipa Olandei a făcut un pas spre calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), miercuri, după ce a învins formaţia Australiei cu scorul de 3-2 (1-1), pe stadionul ''Beira-Rio'' din Porto Alegre, într-un meci din Grupa B.

Olandezii s-au impus prin golurile marcate de Arjen Robben (20), Robin van Persie (58) şi Memphis Depay (68), golurile australienilor fiind semnate de Tim Cahill (21), Mile Jedinak (54 - penalty), într-unul dintre cele mai frumoase meciuri de până acum ale turneului, care a consfinţit, totuşi, eliminarea formaţiei de la Antipozi.

Australia, după 1-3 cu Chile, a început surprinzător de ofensiv şi a dominat prima parte a meciului. Echipa de la Antipozi a avut şi prima şansă notabilă (16), când şutul lui Bresciano a fost blocat de De Vrij.

Olanda, care a surclasat campioana mondială Spania în primul meci, cu 5-1, a înscris însă la primul său contraatac periculos, prin Arjen Robben, după o cursă de la mijlocul terenului: 0-1 (20).

Peste doar un minut ''Socceroos'' a egalat, prin cel mai frumos gol al competiţiei din Brazilia până acum: o centrare lungă de pe partea dreaptă, a fost trimisă de Cahill cu un voleu senzaţional sub transversala lui Cillessen, 1-1 (21).

Australienii au continuat să facă un joc excelent şi Bresciano a ratat incredibil (31), la o minge întoarsă de Leckie. Davidson (32) a trecut şi el pe lângă gol, însă a reluat slab şi Cillessen a reţinut.

Batavii au primit două lovituri în finalul primei reprize, când s-a accidentat Martins Indi şi a trebuit schimbat, şi în debutul celei secunde, când van Persie a primit cartonaş galben, al doilea în turneu, şi va rata meciul cu Chile, ultimul din grupă. În aceeaşi situaţie se află şi Cahill.

Deşi ''portocala mecanică'' a avut prima situaţie a părţii secunde, prin şutul lui Sneijder (50), Australia a fost cea care a marcat, prin Mile Jedinak, în minutul 54, din penalty, după un henţ comis în propriul care de Janmaat, la şutul noului intrat Bozanic: 2-1.

Meciul şi-a păstrat nivelul ridicat de spectacol şi ''Oranje'' a egalat după doar patru minute, prin Robin van Persie, angajat excelent în careu de Depay: 2-2 (58).

După ce australienii au ratat o ocazie rarisimă (67), prin Oar şi Cahill, Olanda a dat lovitura, cu un şut de la distanţă, expediat de Memphis Depay, care l-a păcălit pe portarul Ryan: 2-3 (68). Depay a devenit cel mai tânăr marcator al Olandei în Cupa Mondială, la 20 de ani şi 4 luni.

Olanda a avut ocazia să tranşeze soarta meciului, dar şutul lui De Jong a fost respins de Ryan (74). Lens a mai ratat şi el o situaţie bună în prelungiri (90+1), dar meciul s-a încheiat cu victoria la limită a batavilor.

Robben şi van Persie şi-au făcut din nou datoria şi s-au alăturat lui Thomas Mueller, cu câte trei goluri fiecare, în fruntea clasamentului golgheterilor.

Tot miercuri are loc şi meciul Spania - Chile, la Rio de Janeiro (22,00, ora României). Ultimele partide din grupă vor avea loc pe 23 iunie, Australia - Spania, la Curitiba, şi Olanda - Chile, la Sao Paulo, ambele de la ora 19,00.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ