CM 2014. Uruguay - Anglia 2-1

| 19 iun, 2014

CM 2014. Echipa Uruguayului a învins selecţionata Anglia cu scorul de 2-1 (1-0), joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie).

 

CM 2014. Echipa ''Celeste'' s-a impus prin ''dubla'' reuşită de Luis Suarez (39, 85), golul de onoare al englezilor fiind marcat de Wayne Rooney (75). Uruguayul revine în cărţi pentru calificarea în optimile de finală, în timp ce englezii mai au şanse minime de a trece de grupe.

Ameninţate cu eliminarea, după eşecurile din prima rundă a grupelor, Anglia şi Uruguay au abordat meciul cu multă atenţie pe faza defensivă, dar în acelaşi timp au atacat de fiecare dată când au avut balonul.

Sud-americanii au creat primii pericol, dar Hart a respins cornerul executat cu efect de vedeta Luis Suarez, titularizat după ce a lipsit la meciul cu Costa Rica.

Englezii au replicat printr-o lovitură liberă executată de Rooney (10), de la 20 metri, milimetric pe lângă vinclu. Ocaziile au alternat la cele două porţi şi Rodriguez (15) a expediat un şut violent, razant cu transversala. Cavani a ieşit şi el la rampă, după un corner, dar a trimis peste poartă (27).

Selecţionata Albionului, care a dominat jocul în prima parte, a fost aproape de gol, dar Rooney a trimis mingea în bară, după centrarea lui Gerrard (31), din lovitură liberă. Cei care au deschis scorul au fost uruguayenii, prin Luis Suarez, atacantul lui Liverpool marcând cu capul din centrarea lui Cavani, la o contră periculoasă: 1-0 (30). Suarez a devenit al şaselea jucător din Premier League care marchează împotriva Angliei la Cupa Mondială, după irlandezul Kevin Sheedy, românii Dan Petrescu, Viorel Moldovan, suedezul Niclas Alexandersson şi americanul Clint Dempsey. Englezii nu au câştigat niciunul din acest meciuri.

Imediat după gol, englezii au avut posibilitatea egalării, ca şi în meciul cu Italia, dar şutul la colţul scurt al lui Sturridge a fost respins de Muslera în corner (41).

La reluare, Suarez a încercat din nou să îl surprindă pe Hart din corner, dar portarul lui Manchester City a respins cu emoţii (49). Cavani a irosit o ocazie foarte bună în minutul 51, dar mingea plasată la colţul lung a ocolit poarta.

Rooney a ratat egalarea incredibil în minutul 54, din 8 metri, şutul său cu stângul fiind respins de Muslera. Portarul sud-american a fost la post şi la şutul centrare al lui Henderson (59).

În cele din urmă, Rooney a reuşit egalarea, în minutul 75, reluând simplu centrarea lui Glen Johnson: 1-1. Englezii au forţat victoria şi Muslera a respins cu emoţii şutul lui Sturridge (78).

Uruguayul, locul patru la CM 2010, a ieşit la joc şi a reuşit să marcheze golul victoriei prin acelaşi Luis Suarez (85), care a zvâcnit printre fundaşii englezi şi l-a învins pe Hart: 2-1. Anglia a încheiat meciul cu Hart în careul advers, însă nu a mai putut face nimic.

Alvaro Pereira (ex-CFR Cluj) a fost titular la Uruguay şi a părut că îşi pierde pentru câteva momente cunoştinţa după ce a fost lovit cu genunchiul în cap de Sterling (61).

Celălalt meci din Grupa D va avea loc vineri 20 iunie, Italia - Costa Rica, la Recife (19,00, ora României). Ultimele partide din grupă se vor juca marţi 24 iunie, Italia - Uruguay, la Natal, şi Costa Rica - Anglia, la Belo Horizonte (ambele de la ora 19,00).

 

Uruguay - Anglia 2-1 (1-0)

 

Au marcat: Luis Suarez (39, 85), respectiv Wayne Rooney (75).

 

Sao Paulo, Arena Corinthians: 62.575 spectatori

 

Cupa Mondială 2014 - Grupa D

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ