CM 2014. BRAT: Peste 10% dintre orăşenii care se uită Mondialul brazilian sunt femei

| 18 iun, 2014

CM 2014. 20% dintre personalele din mediul urban aleg să urmărească în mod special  meciuri de fotbal la televizor. 11% dintre acestea sunt femei, notează studiul BRAT.

CM 2014. Biroul Român de Audit Transmedia  arată că 46% dintre persoanele din mediul urban citesc în mod constant știri despre fotbalul românesc în  ziare și reviste, iar 43% aleg să fie la curent cu informațiile din fotbalul internațional.

Studiu Național de Audiență (SNA) FOCUS realizat de Biroul Român de Audit  Transmedia (BRAT)mai arată că 20% dintre români aleg să urmărească în special meciuri de fotbal la televizor, iar 11% dintre acestea sunt femei. În același timp, 58,2% dintre români declară că urmăresc în general meciurile de fotbal de la televizor.

32,3% dintre români afirmă că ascultă la radio emisiuni sportive, procentul celor care le preferă altui tip de conținut fiind de 8,6%.

Fotbalul internaţional pe agenda bărbaţilor români

Studiul mai relevă că 18,3% dintre bărbați și 1,7% dintre femei urmăresc în mod deosebit în ziare  și reviste subiecte legate de fotbalul internațional. În ceea ce privește interesul față de fotbalul românesc, 24,3% dintre bărbați si 1,5% dintre femei urmăresc în mod special acest subiect.

Profilul microbiştilor

Procentul  cel mai ridicat al celor care urmăresc în mod special informații despre fotbalul românesc, 14,9%,  corespunde celor cu venituri personale de peste 2000 de lei. Cel mai mare interes față de fotbalul românesc îl au bucureștenii - 16, 1% aleg informațiile despre fotbal în locul unui alt tip de conținut -, urmează cei din muntenia - 15,1% - și bănățenii, cu un procent de 12,7%.

Studiul SNA (FOCUS) mai arată, însă, că tendința în ceea ce privește interesul pentru meciuri și pentru   informațiile legate de fotbal înregistrează o scădere. Doar 12,6 % dintre românii din localitățile cu peste 50.000 de locuitori au plătit anul trecut pentru a vedea un meci, față de 18, 6% în anul 2006.

Procentul celor interesați să urmărească fotbal la televizor a scăzut de la 47,7% în 2006 la 37,8% în 2013. De asemenea, procentul românilor care obișnuiesc să citească informații despre fotbal în ziare  și în reviste este de 20,4% în prezent, față de 33,5% în anul 2006.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ