ITALIA - COSTA RICA, meciul zilei la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

| 20 iun, 2014

ITALIA - COSTA RICA, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Obiectiv.info îţi prezintă avancronica meciului zilei de la CM 2014.

ITALIA - COSTA RICA, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Câştigătoarele primelor meciuri din Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), Italia şi Costa Rica, se vor înfrunta vineri, la Recife (19,00, ora României).

Italia, victorioasă cu 2-1 în faţa Angliei, a ajuns în finală la două din ultimele sale patru turnee finale majore, precum şi în semifinale la Cupa Confederaţiilor de anul trecut.

Costa Rica, formaţie care a reuşit un succes neaşteptat cu 3-1 în faţa Uruguayului, nu a trecut de faza grupelor la Cupa Mondială din 1990.

Andrea Pirlo este unul dintre cei trei jucători italieni care a câştigat Cupa Mondială în 2006, alături de portarul Gianluigi Buffon şi mijlocaşul Daniele De Rossi.

Singurul meci dintre cele două formaţii a avut loc pe 11 iunie 1994, în Statele Unite, italienii câştigând cu 1-0.

Costaricanii au impresionat în meciul cu Uruguayul, campioana Americii de Sud, în special prin realizările individuale ale unor jucători precum Joel Campbell, dar rămâne de văzut dacă vor reuşi să repete acelaşi joc în partida cu cvadrupla campioană mondială (1934, 1938, 1982 şi 2006), care a făcut dovada calităţilor de organizare şi răbdare în meciul cu Anglia.

Două dintre piesele grele ale squadrei azzurra, mijlocaşul Andrea Pirlo şi atacantul Mario Balotelli, s-au ridicat la nivelul aşteptărilor în meciul amintit, iar acum italienii sunt avertizaţi în privinţa calităţii costaricanilor.

Selecţionerul Cesare Prandelli sper în recuperarea portarului titular Gianluigi Buffon şi a fundaşului Mattia De Sciglio, care au ratat partida cu Anglia.

Meciul de pe ''Arena Pernambuco'' (42.610 locuri) va fi arbitrat de chilianul Enrique Osses.

ITALIA - COSTA RICA, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Echipele probabile

Italia: 1. Gianluigi Buffon (căpitan) - 4. Matteo Darmian, 15. Andrea Barzagli, 20. Gabriel Paletta, 3. Giorgio Chiellini - 23. Marco Verratti, 16. Daniele De Rossi - 6. Antonio Candreva, 21. Andrea Pirlo, 8. Claudio Marchisio - 9. Mario Balotelli. Selecţioner: Cesare Prandelli.

Costa Rica: 1. Keylor Navas - 16. Cristian Gamboa, 6. Oscar Duarte, 3. Giancarlo Gonzalez, 4. Michael Umana, 15. Junior Diaz - 10. Bryan Ruiz (căpitan), 5. Celso Borges, 17. Yeltsin Tejeda, 7. Christian Bolanos - 9. Joel Campbell. Selecţioner: Jorge Luis Pinto.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Programul meciurilor (ora României):

Vineri 20 iunie: 

19,00: Italia - Costa Rica, la Recife (Arena Pernambuco), în Grupa D 

22,00: Elveţia - Franţa, la Salvador (Arena Fonte Nova), în Grupa E 

Sâmbătă 21 iunie: 

01,00: Honduras - Ecuador, la Curitiba (Arena da Baixada), în Grupa E

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Peste 13,22 milioane milioane de spanioli au urmărit miercuri la televizor meciul Spania-Chile (0-2) de la CM 2014 din Brazilia, cu o cotă medie de piaţă de 67,6 la sută, devenind jocul cu cea mai mare audienţă din istoria fotbalului iberic la nivel de grupe, relatează ziarul AS.

Doar semifinala cu Germania de la Mondialul 2010 a avut un rating mai mare, de 77,3 la sută respectiv 13,28 milioane de telespectatori.

Minutul de aur al meciului s-a înregistrat la 22,34 (ora Spaniei), când audienţa a ajuns la 15,22 milioane telespectatori, respectiv o cotă de piaţă de 70,7 la sută.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Selecţionerul spaniol Vicente Del Bosque va lua în zilele următoare decizia dacă va continua sau nu pe banca tehnică a campioanei mondiale, după eliminarea prematură de la Cupa Mondială de fotbal 2014, relatează ziarul AS.

Del Bosque, 63 ani, anunţat înainte de Mondial că va semna prelungirea contractului până la Euro 2016 în funcţie şi de evoluţia Spaniei la turneul final brazilian.

Preşedintele federaţiei spaniole Angel Maria Villar insistă ca Del Bosque să continue, dar decizia finală va fi luată de selecţioner în câteva zile.

Cu Del Bosque pe banca tehnică, care l-a înlocuit pe Luis Aragones după triumful de la Euro 2008, Spania a câştigat CM 2010 şi Euro 2012.

Spania a avut o evoluţie mediocră în primele două jocuri în Grupa B a CM 2014 şi a fost învinsă atât de Olanda (1-5) cât şi de Chile (0-2), iar în ultima partidă va înfrunta Australia.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Presa chiliană a spus 'ciao campioanei' după victoria cu 2-0 şi calificarea echipei naţionale în optimile de finală în defavoarea Spaniei, miercuri la Cupa Mondială din Brazilia.

'Ciao campioni', lansa postul radio Cooperativa. 'La Roja', denumirea folosită de ambele echipe, 'scrie istorie: ea învinge Spania, se califică în optimile de finală şi elimină actuala campioană', se entuziasma Radio Biobio pe site-ul internet.

'Echipa pregătită de Jorge Sampaoli a reuşit o imensă performanţă. Ea nu s-a temut nicio clipă de una dintre favoritele la titlu şi a eclipsat-o pe teren pentru a obţine un succes istoric', a adăugat Cooperativa.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: 'Distruşi!', 'Eşec mondial', sunt doar câteva dintre titlurile folosite de presa spaniolă pentru a descrie eliminarea echipei naţionale de la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia, după înfrângerea (2-0) suferită în faţa Chile, care a eclipsat pur şi simplu abdicarea regelui Juan Carlos.

'Eşec mondial', titra cu litere de-o şchioapă cotidianul El Mundo, înfrângerea selecţionatei 'La Roja' trecând în planul secund ediţia cu fotografii dedicată regelui Juan Carlos şi fiului său, care la miezul nopţii a devenit regele Felipe al VI-lea, din timpul ceremoniei de abdicare.

'Distruşi!', scria cotidianul sportiv Marca cu litere enorme, evocând 'tristul adio al campioanei mondiale'.

'Spania a căzut din nou oferind o imagine tristă după ce a fost dominată de o selecţionată chiliană care nu s-a forţat. Vargas şi Aranguiz (autorii celor două goluri ale chilienilor) din prima repriză au arătat carenţele unei selecţionate care strigă în cor o reînnoire a generaţiilor', a adăugat Marca.

Mergând pe aceeaşi linie, cotidianul AS şi-a intitulat articolul 'Lovitură pe Maracana şi adio Mondial'.

'Spania afară de la Mondial după ce a eşuat în faţa Chile', anunţa mai sobru El Pais. 'Selecţionata lui Del Bosque a pierdut ocazia pe care o avea de a rămâne vie la Mondial, capotând în faţa Chile, care s-a arătat mult mai superioară', a adăugat publicaţia.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Căpitanul Spaniei, portarul Iker Casillas, a declarat după eşecul cu Chile (0-2) din grupa B a CM 2014, care trimite acasă campioana mondială, că echipa sa nu merita să meargă în faza următoare a competiţiei.

''Realitatea este că echipa nu merita să treacă în turul următor. Vina trebuie să fie generală şi pe scară largă şi trebuie să înceapă cu fiecare însuşi'', a declarat Casillas după meciul disputat pe Maracana, în care Spania a suferit a doua înfrângere la Mondial, după cea cu Olanda (1-5).

Portarul madrilen a adăugat însă că nu e timpul acuzelor şi reproşurilor şi ''trebuie să fim mai uniţi şi să încheiem Mondialul în cea mai demnă manieră''.

Mijlocaşul Xabi Alonso a admis că Spania se află la un final de ciclu, după ce s-au cucerit 2 titluri europene şi unul mondial: ''În mod normal, finalurile de ciclu se încheie cu o înfrângere. Poate că acum trebuie să ne gândim la schimbări. Nu am reuşit să menţinem foamea şi ambiţia pe care am avut-o în trecut. Nu am fost la fel de pregătiţi mental şi fizic. Nu am fost la înălţime şi eliminarea este normală. E o mare tristeţe, dar mai rău, nu am fost pregătiţi mental pentru acest Mondial''.

Fundaşul Sergio Ramos a recunoscut că Spania a fost departe de aşteptări: ''Este dur pentru ţara noastră şi pentru istoria noastră. Ne cerem scuze pentru imaginea selecţionatei la acest Mondial. Nu a fost cum am sperat. Trebuie să felicităm Olanda şi Chile, să fim demni la înfrângere, deşi o asemenea zi va fi greu de uitat''.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Un număr de 17 profesionişti în domeniul mass-media au suferit diverse agresiuni, majoritatea din partea poliţiei, în cursul manifestaţiilor care au avut loc de la debutul Cupei Mondiale de fotbal, pe 12 iunie, au anunţat surse sindicale, citate de agenţia EFE.

Conform Asociaţiei braziliene a jurnalismului de investigaţie (Abraji), 88 % dintre agresiunile împotriva ziariştilor au fost comise de Poliţia Militară (PM), 46 % dinte ele în mod 'intenţionat'.

'Agresiunile au avut loc, chiar dacă ziariştii au fost identificaţi în mod corect', denunţă Abraji într-un comunicat, în care condamnă totodată utilizarea 'forţei excesive şi iraţionale în multe ocazii'.

Deşi numărul participanţilor la proteste a fost mult mai mic comparativ cu manifestaţiile de anul trecut, când mii de persoane au ieşit pe străzile Braziliei în timpul Cupei Mondiale 2013, unele dintre ele s-au încheiat cu confruntări între poliţie şi manifestanţi.

Conform Abraji, începând din mai 2013 şi până miercuri au fost înregistrate 150 de cazuri de violenţe sau arestări, în care s-au văzut implicaţi 178 de profesionişti din mediile de comunicare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ