CM 2014: Spania încheie participare la Cupa Mondială cu o victorie de orgoliu, 3-0 cu Australia

| 23 iun, 2014

CM 2014.Echipa Spaniei şi-a spălat onoarea şi a încheiat participarea sa la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia cu o victorie la scor de forfait, 3-0 cu Australia, luni, pe ''Arena da Baixada'' din Curitiba, în Grupa B.

CM 2014. David Villa (36), Fernando Torres (69) şi Juan Mata (82) au marcat golurile campioanei mondiale şi europene, într-un meci care nu a avut ca miză decţt orgoliul celor două echipe, ambele eliminate din competiţie.

Australienii au început meciul cu mai mult curaj şi au dominat primul sfert de oră al confruntării. Spania, campioană mondială en titre chiar dacă este deja eliminată de la Mondialul brazilian, a revenit în meci treptat şi şi-a creat prima ocazie în minutul 17, când şutul lui Cazorlaa fost blocat în marginea careului. Portarul Ryan a respins apoi şutul lui Jordi Alba (23), iar Villa a centrat periculos în faţa porţii echipei australiene, însă niciun coechipier nu a venit la finalizare (34), transmite Agerpres.

Spania a deschis scorul în minutul 36, când David Villa a reluat spectaculos cu călcâiul centrarea venită de pe partea dreaptă de la Juanfran: 0-1.

Ibericii şi-au mai creat câteva situaţii notabile în prima repriză, dar şutul lui Koke (42) a fost deviat în corner, iar Wilkinson (45) a respins salvator din faţa porţii.

Prima ocazie a părţii secunde a fost irosită de McKay (59), care a tras peste poartă din marginea careului. Spania şi-a majorat avantajul în minutul 69, când Iniesta l-a găsit excelent la limita ofsaidului pe Torres, iar atacantul lui Chelsea a înscris simplu pe lângă Ryan: 0-2.

Spania a marcat şi al treilea gol, semnat de Juan Mata, printre picioarele portarului Ryan: 0-3 (82).

Campioana mondială a mai ratat o mare situaţie în final, dar Davidson a respins şutul lui Mata (90+1)

Ibericii au lăsat o impresie bună la despărţirea de competiţie, după ce au produs una dintre cele mai mari surprize ale Cupei Mondiale, prin eşecurile suferite cu Olanda (1-5) şi Chile (0-2).



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ