Antonescu:Cine încalcă protocolul USL să-şi părăsească partidul

| 16 mai, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, arătând că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.

"În chip categoric, noi considerăm că oricine mai încalcă într-un chip atât de clar articolul respectiv, din protocolul USL, va trebui să se despartă de partidul din care face parte sau din USL", a spus Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Antonescu a subliniat că parlamentarii pot exprima opinii, dar nu trebuie să recurgă la atacuri şi trebuie să existe o agendă comună, un set de reguli.

"Dezavuăm unele aprecieri, unele făcute de Sorin Roşca Stănescu, la adresa PSD sau a lui Victor Ponta, acuzaţii referitoare la forme de colaborare, control cu serviciile secrete, şantajabilitate, astfel de afirmaţii sau procese de intenţii care nu-şi au locul. (...) În felul acesta nu se poate colabora, nu se poate păstra încrederea", a spus liderul PNL.

Antonescu a precizat că declaraţiile senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu au fost discutate ieri în cadrul USL, menţionând că că liberalii vor fi foarte atenţi la respectarea prevederilor din protocolul USL privind interzicerea atacurilor între colegi de coaliţie. 

"Punctul nostru de vedere este ferm şi unanim în PNL: suntem absolut hotărâţi şi decizia BPN de azi este ca acel articol, prevedere, din protocolul USL, care interzice atacurile publice reciproce la adresa colegilor, a partenerilor din coaliţie, să fie unul asupra căruia vom fi extrem de atenţi şi îl vom aplica fără ezitare", a spus Antonescu.

În cazul în care nu exista "povestea parlamentară", s-ar fi pus problema excluderii din partid a lui Sorin Roşca Stănescu, a mai spus Antonescu.

"Ca să fiu foarte cinstit cu dvs aşa cum fac mai bine de un deceniu, cu alţii de două decenii, dacă nu ar fi existat povestea cu Parlamentul, povestea cu susţinerea unei legi acolo, povestea cu comisia parlamentară şi ar fi existat numai declaraţiile violente, inacceptabile la adresa lui Victor Ponta sau la adresa partenerilor noştri din PSD foarte probabil că problema excluderii s-ar fi pus.

Nu vrem să generăm însă o confuzie şi chiar şi partenerilor noştri le-am cerut să nu genereze confuzie pentru că Victor Ponta, ca om politic, ca premier, ca preşedinte de partid, cap de familie, orice, poate să vină şi să spună: 'Este inacceptabil să fiu în felul acesta atacat public de către un coleg de alianţă'. Este dreptul domniei sale, dar nu trebuie să amestecăm asta cu faptul că un parlamentar a avut o iniţiativă care nu era susţinută de Guvern şi că iniţiativa aceea a trecut. Ca să nu existe riscul uite domne a trecut omul o iniţiativă parlamentară şi l-au exclus nu putem pune problema în termenii aceştia. Tragem un semnal de alarmă (...) în legătură cu necesitatea strictă de a respecta întocmai, în permanenţă, acel articol din protocol", a mai declarat Antonescu.

În urmă cu câteva zile, premierul Victor Ponta a declarat că în cadrul USL există "o problemă seriosă" care îl priveşte pe senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, care ar fi dus o campanie împotriva PSD şi are "o agendă proprie".

"Avem o problemă serioasă în USL, noi cei de la PSD am invocat articolul 1.1.4. din acordul USL care prevede foarte clar că niciun membru al unui partid component nu poate să atace partidele celelalte, în cazul de faţă un senator PNL, Sorin Roşca Stănescu, şi am cerut o poziţie clară a PNL. (...) Acum situaţia este foarte gravă, încât e foarte clar că atunci când un membru al unui partid component duce o campanie alături de grupuri de interese împotriva unui alt partid trebuie luată o decizie", a spus Ponta.

Premierul a evitat să precizeze dacă a cerut sancţionarea lui Sorin Roşca Stănescu şi a susţinut că a solicitat poziţia oficială a PNL în acest caz.

Senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu a declarat că, încă de la început, PSD a fost reticent în ceea ce priveşte crearea unei comisii speciale de anchetă în cazul Bîrsan.

"Am certitudinea că fără să vrem, încercând să aflăm adevărul în legătură cu această interceptare, ne-am apropiat cumva de un caz extrem de grav şi nu m-aş mira ca într-o bună zi să aflăm că la capătul firului este preşedintele Traian Băsescu şi directorul SRI. Este greu să le fac un proces de intenţie celor de la PSD, dar dacă îmi cere convingerea mea intimă este că de la început PSD a fost foarte reticent chiar dacă au semnat foarte mulţi parlamentari să se creeze comisia. La vârfurile PSD a existat o reticenţă în a investiga un caz flagrant de interceptare ilegală a unui magistrat. De ce anume, nu ştiu, pot să bănuiesc legăturile care există la vârf cu domnul Maior", a spus Roşca Stănescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ