Antonescu: Varianta unei OUG pe TVR, inacceptabilă. Mai bine convocăm din nou parlamentarii

| 18 dec, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seara, într-o intervenţie la Realitatea TV, că a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta şi i-a transmis acestuia că varianta unei Ordonanţe de urgenţă în cazul TVR este inacceptabilă, motiv pentru care a propus o nouă convocare a parlamentarilor pentru votul privind şefia televiziunii publice.

Antonescu a susţinut că a discutat cu premierul Victor Ponta după ceremonia de la Cotroceni. „I-am spus domnului Ponta că aşa ceva nu se face, că nu mai are rost. I-am spus că televiziunea este în momentul de faţă într-o situaţie critică, că este o instituţie decapitată şi că varianta domniei sale de a da o ordonanţă mâine mi se pare inacceptabilă. Nu putem să mai dăm a nu ştiu câta ordonanţă prin care să modificăm o lege, doar pentru că parlamentarii unui partid au fugit de la vot. Mai bine cheamă din nou parlamentarii mâine să ne pronunţăm prin vot“, a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai ţinut să precizeze că premierul Victor Ponta i-ar fi comunicat ministrului de Interne, Radu Stroe, în cursul zilei de luni, de două ori faptul că propunerea PNL pentru şefia TVR este agreată şi va fi susţinută în Parlament.

Nominalizarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL la conducerea SRTV, nu a fost validată, marţi de Parlament, din totalul celor 580 de membri ai celor două Camere, exprimându-şi votul 176 senatori şi deputaţi, din care 174 au votat „pentru“, iar doi „împotrivă“, astfel că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi (291).

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a acuzat PSD de “teatru ieftin”, după ce liderii de grup ai social-democraţilor au cerut, în şedinţa comună a celor două Camere, o pauză de consultări, dar nu au reapărut pentru a vota. Guvernul va adopta, miercuri, o Ordonanţă de urgenţă care va permite Birourilor reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să numească o conducere interimară la TVR, a anunţat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

El a arătat că această ordonanţă va permite ca alegerea conducerii interimare să fie realizată de Birourile reunite ale celor două camere din Parlament şi nu de plen. „Mâine, fiind şedinţă de guvern, intenţionăm să adoptăm o asemenea ordonanţă şi, practic, nu plenul, care probabil nu va face cvorum prea curând, ci Birourile Permanente reunite, Senatul şi Camera, deci cei 12 membri şi preşedinţii să numească o conducere interimară până se strâng plenurile“, a spus Ponta la România TV.

Premierul a precizat că numele persoanei care va asigura interimatul la TVR va fi decis de către Birourile Permanente reunite, insistând asupra faptului că, dacă marţi nu a putut fi asigurat cvorumul, probabil în perioada următoare va fi mai dificil de strâns un cvorum, o majoritate în plenurile reunite,dar că Televiziunea nu poate fă lăsată fără niciun fel de conducere. Premierul a adăugat a discutat deja pe această temă cu vicepremierul Daniel Chiţoiu, din partea PNL, şi că urmează să discute şi cu ministrul Justiţiei.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ