Antonescu vrea să rezolve problema Constituție, dar cu mâna altora

| 19 feb, 2014

Recentele atacuri ale lui Traian Băsescu la adresa USL pe marginea proiectului de modificare a Constituției îi rezervă lui Crin Antonescu o poziție specială, aproape privilegiată putem spune.

Deși, în mod evident, Crin Antonescu tocmai ratează cu brio oportunitatea de a rămâne consemnat de istoria contemporană ca politicianul care a reformat Constituția și a modernizat totodată România, liderul liberal va fi amintit ca singurul președinte al unei comisii de reviziuire constituțională care a fost menajat prin omisiune din critica atotdistructivă a lui Traian Băsescu. Cum este posibil să faci noul proiect albie de porci, târând în mizerie totodată și USL, considerată principala forță politică responsabilă pentru eșecul acestui proiect, dar fără să sufli un cuvințel măcar despre cel mai evident responsabil direct, adică despre președintele comisiei de revizuire, rămâne o performanță politică rară. Traian Băsescu ignoră tot ce nu e în interesul său să vadă. Nu putea ignora mingea grozavă ridicată la fileu de inactivitatea liberalului, mai ales în penuria actuală de subiecte și teme economice de atac electoral, dar nici nu putea da în aliatul conjunctural, așa că președintele a reușit și această performanță, o veritabilă cvadratură a cercului constând în a critica USL in corpore, dar menajându-l pe Antonescu.

Semnalul dat, în acest context, de USD este singurul normal și posibil. Uniunea Social Democrată (USD) a a anunțat că reprezentanții săi în comisia parlamentară de revizuire a Constituției vor vota rectificările proiectului cerute de judecătorii CCR, amănunt care l-a indispus teribil pe Crin Antonescu. Acum liderul liberal s-a răzgândit și nu mai vrea revizuire, angoasat și presimțind eșecul iminent al proiectului la referendum. Ca atare Crin Antonescu pasează responsabilitățile sale și sugerează oricui ar mai fi dispus să-l creadă că USD nu ar mai vrea de fapt să continue modificarea Constituției. Singurul detaliu deranjant în argumentația liderului liberal ar fi doar acela că tot anul trecut, cât timp modificarea Constituției era una din atribuțiunile care-i reveneau direct acestuia, USD nu era nici măcar în formă de proiect... Noua Constituție a fost cu adevărat Cenușăreasa anului trecut, uitată, ignorată, neglijată și dată de gard. Cine se face vinovat de această situație, dacă nu Băsescu și Antonescu, deopotrivă? Unul din interes, celălalt din indolență.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 feb, 2014
cantautor
noua Constitutie este un mare fas...
guvernul care va gira referndumul pentru ea,se face vinovat de cheltuieli inutile...
daca va fi guvernul USD,cu atat mai bine...
comisia de revizuire a cuprins mai multi membri de la alte partide decat de la PNL..toti de o calitate indoielnica juridic vorbind
deci esecul este comun...70% USL
succesuri USD

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ