Referendumul privind Constituţia revizuită devine incert pentru 25 mai

| 26 feb, 2014

Criza politică din USL a blocat şi calendarul de revizuire a Constituţiei, iar referendumul din 25 mai a devenit o incertitudine, a declarat senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Comisiei de revizuire a Legii fundamentale.

Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Comisiei de revizuire a Legii fundamentale speră ca PNL să nu renunţe la acest proiect, având şi preşedinţia Comisiei prin Crin Antonescu.

''Nu cred că domnul Crin Antonescu nu doreşte ca acest proiect să fie dus până la capăt. Însă nu ştiu dacă ne mai încadrăm în calendarul revizuirii. Avem o foaie de parcurs foarte strictă şi, având în vedere criza politică, nu ştiu dacă ne vom mai încadra în termenul de 25 mai pentru referendum. Însă nu trebuie să disperăm. Suntem la faza în care analizăm decizia Curţii Constituţionale, observaţiile acesteia şi reconstruim ce trebuie'', a afirmat vicepreşedintele Senatului pentru Agerpres.

El a adăugat că odată schimbate majorităţile din Parlament trebuie renegociată şi data la care va fi supus aprobării proiectul de revizuire a Constituţiei, dat fiind faptul că, pentru a fi aprobat, este nevoie de votul a două treimi din numărul de parlamentari aleşi.

Ioan Chelaru a mai precizat că, dacă se va merge pe prevederea validării referendumului cu 30% din totalul alegătorilor înscrişi pe listele electorale, acesta nu va fi cumulat cu alegerile prezidenţiale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ