Cateva explicații pe care Antonescu trebuie să le dea, dincolo de deciziile luate. Mișcarea cu USD l-a trădat

| 19 feb, 2014

Cu fiecare zi de trece și cu fiecare declarație dată, devine tot mai clar că președintele PNL, Crin Antonescu, s-a plictisit de USL și ar dori ca formațiunea politică să devină istorie.

În timp ce Victor Ponta afișează o atitudine împăciuitoare și îndeamnă la dialog, Antonescu inventează fel și fel de motive, vine cu tot felul de cerințe, unele imposibil de îndeplinit.

Este clar că nu dorește sub nicio formă continuarea USL, ci îi forțează mâna premierului Ponta, în speranța că acesta va fi cel care va rupe Uniunea. Până acum nu prea i-a ieșit, iar Ponta a ținut piept atacurilor.

Dacă scopul lui Antonescu era să fie lăudat de Robert Turcescu, Sabin Orcan, Mălin Bot și restul găștii de jurnaliști fani ai Palatului Cotroceni, atunci și l-a atins cu brio. Dar această „realizare” vine cu un cost, acela de a irita o parte bună a electoratului care în decembrie 2012 a votat în masă USL. Merită domnule Antonescu să îți bați joc de milioane de români, doar pentru a fi pupat în dos de niște „jurnaliști” ale căror emisiuni au audiențe mai mici decât pauzele publicitare? Niște „jurnaliști” care ți-au atribuit nobila poreclă Căcărău? Nu e vorba aici despre moralitatea zișilor jurnaliști, ci despre cea a liderului PNL.

Încă o dată Antonescu ne-a demonstrat că lui Tăriceanu i se spunea pe nedrept Răzgândeanu. Inconsecvența actualului președinte al PNL, cel mai probabil singura titulatură de președinte pe care o va avea de-a lungul carierei sale, alături desigur de cea de președinte al Senatului, va rămâne în istorie. Opt zile i-au trebuit lui Antonescu ca să treacă de la „uniunea sau alianța electorală pentru alegerile europarlamentare constituită astăzi nu este nicio surpriză. Din punctul meu de vedere este un lucru normal, un lucru anticipat, este o alianță formată din aliați ai noștri și le urez succes la europarlamentare. (...) Noi vom candida la alegerile europarlamentare sub sigla PNL. Nu e niciun fel de confuzie în această privință și asta ne interesează pe noi” la „USD să dispară”. Ce s-a întâmplat domnule Antonescu în aceste 8 zile? Dacă USD încalcă atât de flagrant protocolul USL, ceea ce evident nu se întâmplă, deoarece textul omite alianțele electorale pentru alegerile europarlamentare, de ce nu ați tras un semnal de alarmă înainte ca hârtiile de constituire a formațiunii să fie semnate? De ce le-ați urat succes la europarlamentare, iar 8 zile mai târziu i-ați somat să dispară, dacă doresc continuarea USL? Domnule Antonescu, e vorba de destinul unei țări, nu vă jucați bambilici.

Ce încredere să mai am eu, cetâțean român, să dau votul meu unui candidat care seamănă din ce în ce mai mult cu Băsescu? Antonescu a preluat nu numai limbajul actualului tartor al poporului român, dar și modul de a acționa. Dialogul nu mai reprezintă o soluție, șantajul a devenit metoda principală a liderului PNL, iar ultima mișcare, cea cu „USD să dispară” demonstrează acest lucru. Mai mult, demonstrează că pentru președintele PNL, USL nu mai există. El nu mai caută să rezolve lucrurile, ci caută să-l împingă pe Ponta în prăpastie, să-l facă să cedeze și să rupă alianța cu liberalii. Antonescu tot trage de elastic și speră că atunci când acesta se va rupe, n-o să fie el cel lovit. Speranțele sale sunt deșarte, pentru că fiind prea ocupat să curețe partidul de cei care militează pentru continuarea USL și îi contestă frenezia dictatorială, n-a observat că Ponta a legat capătul său de elastic de clanță și a plecat la Guvern, să-și vadă de treabă.

În aceste momente, în care busola lui Crin s-a demagnetizat și nu-i mai arată că dușmanul e la Cotroceni, nu la Palatul Victoria, USD este o construcție necesară. Social-democrații duc astfel mai departe lupta împotriva regimului Băsescu, o luptă pe care liderul PNL a abandonat-o. Antonescu a schimbat taberele și-l atacă pe Ponta mult mai des decât pe Băsescu. Ponta tace și absoarbe loviturile liberalului, gândindu-se că poate îi va veni mintea la cap celui care, teoretic, încă mai este candidatul USL pentru președinție. Din păcate, acest candidat a uitat alături de cine a format USL în 2011, a uitat semnăturile căror persoane stau pe documentul care a dat naștere Uniunii. Prima victimă a paranoiei sale a fost Daniel Constantin, cel cu care a format de altfel o alianță, ACD. Următorul pe listă a fost Ponta. Nicăier nu vedem însă numele lui Băsescu. Oare de ce?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 feb, 2014
Horia Nabot
Păi, ăștia-s jurnaliști ?
... ce mai minciuni gogonate, însăilate - de infantile tonomate !!!
19 feb, 2014
Alexa
Feeezzz qula
Hai SICTIR! Jurnalisti de 2 lei ce subnteti

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ