Anunţ optimist al experţilor ONU despre stratul de ozon

| 11 sep, 2014

Stratul de ozon, care protejează viaţa de razele ultraviolete, cauzatoare de cancer, dă primul semn de creştere, după ani de scădere periculoasă, a indicat miercuri un studiu al Naţiunilor Unite, preluat de Reuters.

Potrivit experţilor, această creştere a stratului de ozon demonstrează succesul interdicţiei din 1987 asupra gazelor poluante, care afectau acest ecran fragil situat la o altitudine foarte mare - şi va contribui la prevenirea a milioane de cazuri de cancere de piele.

De asemenea, gaura de ozon care apare anual deasupra Antarcticii s-a oprit din creşterea înregistrată de la an la an, însă va fi nevoie de aproximativ un deceniu înainte ca aceasta să înceapă să scadă, se indică în raportul realizat de Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) şi de Programul de Mediu al ONU.

Anunţul survine în contextul în care studiile anterioare au indicat că stratul de ozon s-a oprit din scădere.

'Pentru prima dată, în acest raport declarăm că am constatat indicii ale unei mici creşteri a stratului de ozon total. Acest lucru înseamnă că refacerea stratului de ozon (...) abia a început', a declarat directorul ştiinţific al OMM, Geir Braathen.

Tag-uri: onu, stratul de ozon
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ