ONU cere un miliard de dolari pentru a lupta împotriva Ebola

| 16 sep, 2014

Naţiunile Unite au cerut marţi la Geneva aproape un miliard de dolari (773 milioane de euro) pentru a lupta împotriva Ebola în Africa de Vest, aproape dublul fondurilor deja solicitate, relatează AFP.

Este o enormă provocare financiară', a subliniat şeful operaţiunilor umanitare ale ONU, Valérie Amos, în cursul unei conferinţe de presă. ONU a apreciat că 22,3 milioane de persoane trăiesc în regiuni în care virusul a fost semnalat şi au nevoie de ajutor.

Consiliul de Securitate al ONU va ţine joi după-amiază o 'reuniune de urgenţă' cu privire la epidemia Ebola care face ravagii în Africa de Vest, a anunţat luni ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Samantha Power.

Boala, împotriva căreia nu există nici un tratament sau vaccin, a cauzat moartea a peste 2.400 de persoane, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, afectând mai ales Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ