Aplicaţia iPhone care te ajută să eviţi amenzile pentru parcare neregulamentară

| 21 feb, 2014

Nimănui nu-i place să primească o amendă pentru parcare neregulamentară, însă puţini sunt cei care investesc timp şi energie pentru a-şi demonstra nevinovăţia şi pentru a evita, astfel, plata penalităţii financiare.

Compania Apple vine în ajutorul acestora, oferind o aplicaţie care va "lupta" pentru cei care se simt nedreptăţiţi atunci când sunt amendaţi pentru parcare neregulamentară, scrie CNN.

Noua aplicaţie pentru telefoanele iPhone - denumită "Fixed" - urmează să fie lansată săptămâna viitoare şi are ca principal obiectiv contestarea amenzilor. Cum va face asta? Utilizatorii care se află în astfel de situaţii, sunt rugaţi să facă o fotografie a amenzii scrise şi să introducă codul acesteia. Apoi, au la dispoziţie un meniu, din care pot alege motivele care stau la baza solicitării de invalidare a amenzii, iar după ce aplicaţie le oferă un procentaj al şanselor de reuşită, ei sunt rugaţi să ofere probe justificative suplimentare, cum ar fi alte fotografii de la locul incidentului.

În cazul în care utilizatorul obţine câştig de cauză în urma contestării amenzii, acesta trebuie să achite pentru folosirea aplicaţiei 25 la sută din suma pe care ar fi trebuit să o plătească drept amendă, iar în cazul în care solicitarea sa nu este rezolvată favorabil, nu i se cere nicio sumă de bani.

"Amenzile pentru parcare neregulamentară au un puternic efect emoţional asupra oamenilor, deoarece mulţi consideră că nu le merită", a declarat co-fondatorul "Fixed, David Hegarty, căruia i-a venit ideea unei astfel de aplicaţii, după ce a primit şase amenzi într-o zi.

Realizatorii lucrează cu o echipă de specialişti în drept, care sunt familiarizaţi cu legile prinvind traficul şi care au obligaţia de a analiza fiecare caz în parte înainte de a-l prezenta în faţa autorităţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ