Aproape jumătate dintre taxiurile şi maşinile de şcoală controlate de RAR au fost găsite în neregulă

| 07 aug, 2014

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au verificat, miercuri, tehnic în trafic, la nivel naţional, 398 de vehicule în regim de taxi şi şcoală auto, 45,73% dintre acestea fiind găsite neconforme.

Conform unui comunicat al RAR, 33,67% dintre autoturismele controlate erau neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere iar, dintre acestea, 2,76% prezentau pericol iminent de accidente.

Din punct de vedere al emisiilor poluante 8,79% dintre vehicule aveau probleme, în timp ce doar 1,51 procente au fost găsite neconforme din punct de vedere al identificării. 

În privinţa efectuării ITP, 1,76% prezentau documentul expirat. 

Starea precară a anvelopelor, depăşirea normelor acceptate de emisii poluante şi defecţiuni la dispozitivele de iluminare sunt doar câteva dintre neregulile constatate, menţionează reprezentanţii RAR.

Potrivit directorului general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, în funcţie de neregulile constatate de inspectorii RAR, Poliţia Rutieră a reţinut 117 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere şi a aplicat 147 de sancţiuni contravenţionale.

'Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR - Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a avea defecţiuni. Parcul auto naţional are în momentul de faţă aproximativ 5.700.000. de vehicule dintre care 4.485.000 sunt autoturisme', se menţionează în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ