Aşa ceva NU ai mai văzut! PLOAIE CU PĂIANJENI în Brazilia - VIDEO

| 16 sep, 2014

O pânză de păianjen imensă acoperă oraşul Santo Antônio, din Brazilia. Aşa cum veţi vedea în filmarea de mai jos, în Brazilia pare să plouă cu mii de astfel de vieţuitoare din specia Anelosimus eximius.

Erick Reis, un web designer în vârstă de 20 de ani a filmat acest video pe 9 februarie anul trecut.

Potrivit oamenilor de ştiinţă această specie de păianjen este cunoscută pentru două caracteristici specifice. În primul rând, este vorba despre păianjeni sociali, ceea ce înseamnă că ei trăiesc în colonii mari. În al doilea rând, Anelosimus eximius sunt renumiţi pentru pânzele extrem mari pe care le crează.

Citeşte şi: Descoperire ŞOCANTĂ într-o sticlă de Coca-Cola: un PĂIANJEN uriaş!

De obicei, o astfel de colonie este alcătuită din câteva mii de păianjeni, iar pânzele lor se pot întinde de la nivelul solului până la 20 de metri înălţime. Întinderea pânzelor poate varia de la 10-25 de centimetri la 2-3 metru sau chiar mai mult.

Dar cum au ajuns toţi aceşti păianjeni deasupra oraşului?

Biologii susţin că „ploaia de păianjeni” ce a căzut asupra oraşului brazilian este un fenomen natural. De fapt, pânzele lor sunt purtate de vânturi puternice şi mutate peste suprafeţe mari. De multe ori, pe pânză reuşesc să se menţină câteva sute de păianjeni. Aşa se explică de ce uneori, în Brazilia, „plouă cu păianjeni”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ