Attila Korodi: Proiectul de la Roşia Montană este foarte complicat şi necesită aplicarea legii

| 04 mar, 2014

Proiectul minier de la Roşia Montană este unul foarte complicat şi necesită aplicarea legii aşa cum se cuvine, a declarat, marţi, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senatului, ministrul propus al Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi.

'Raportul Comisiei /de specialitate pentru Roşia Montană, n.r./ ne arată că sunt câteva decizii la care statul român trebuie să vină cu analize. Am avut discuţii pe acest subiect cu domnul premier Victor Ponta. Ministerul Mediului trebuie să continue procedurile de evaluare a proiectului (...) Este un proiect foarte complicat şi este nevoie de aplicarea legii, cum se cuvine', a precizat Korodi. 

Ministrul propus al Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, este audiat, marţi, de către membrii Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, respectiv de către cei din Comisia pentru Administrare Publică, Organizarea Teritoriului şi Protecţia Mediului din Senat. 

Aproape 400 dintre cei 500 de angajaţi ai companiei Roşia Montană Gold Corporation /RMGC/, investitor în proiectul minier de la Roşia Montană, au intrat în şomaj tehnic începând cu data de 1 martie 2014, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, Cătălin Hosu. 

Printre aceştia se numără şi angajaţi care lucrau la decolmatarea, punerea în valoare şi conservarea reţelei miniere Cătălina Monuleşti. 

Comisia parlamentară specială pentru Roşia Montană a respins, pe 11 noiembrie 2013, proiectul în forma venită de la Guvern. 

Conform raportului, Comisia considera că proiectul de lege supus examinării nu acoperă în mod satisfăcător toate cerinţele complexe privind cadrul desfăşurării activităţii de exploatare a resurselor minerale în România şi, în consecinţă, a propus respingerea acestuia. 

Exploatarea de stat de la Roşia Montană, Roşia Min, a fost închisă în 2007.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mar, 2014
alina
ce a facut Rmgc
din cate am vazut eu, de patrimoniul si mediul de la Rosia Montana s-a ocupat chiar Rmgc. Bine, mai este mult de lucru,dar macar a contribuit la deschiderea in premiera a galeriei Catalina Monulesti si instalarea unei statii de epurare. Sper sa ia in considerare aceste lucruri nea Korodi!
04 mar, 2014
Sorina
Rosia Montana
proiectul nu este deloc complicat. Deja a adus venituri importante in Romania,dar statul nu este deloc deschis asupra investitiilor si pierdem din aceasta cauza

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ