Augustin Lazăr, despre clasarea dosarului Ordonanței 13: Colegii noștri procurori respectă deciziile Curții Constituționale

| 27 iun, 09:57

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a oferit, marți dimineață, o scurtă explicație a deciziei de clasare a dosarului Ordonanței 13 / 2017, decizie adoptată de Parchetul General.

"Colegii noștri au examinat actele care mai trebuiau făcute în dosar. Colegii noștri procurori respectă deciziile Curții Constituționale. Colegii noștri sunt magistrați independenți și s-au raportat mereu la deciziile Curții Constituționale", a precizat Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a fost întrebat și dacă unii demnitari ar putea fi favorizați de clasarea dosarului.

"Nu pot face niciun fel de speculație", a răspuns Augustin Lazăr,  înainte de a intra în sediul CSM.

Câteva minute mai târziu, un punct de vedere similar a exprimat și ministrul interimar al Justiției, Tudorel Toader:

"Eu am susținut această decizie. Procurorii nu pot lua decizii împotriva celor ale Curții Constituționale. Păcat că a durat atât de mult", a susținut Tudorel Toader.

Cu o zi înainte, luni, Parchetul ICCJ a transmis un comunicat în care a explicat decizia de clasare a dosarului OUG 13.

 

„Curtea Constituțională, în cadrul procesului de examinare a cererii, a analizat actele de sesizare și actele procesuale emise, statuând în decizia nr. 68 din data de 27.02.2017 cu privire la 'faptele reclamate și cele reținute în ordonanța procurorului de caz', că 'toate elementele prezentate drept elemente materiale constitutive ale infracțiunilor imputate nu constituie altceva decât aprecieri personale sau critici ale autorilor denunțului cu privire la legalitatea și oportunitatea actului adoptat de Guvern. Astfel, circumstanțele adoptării actului normativ, luările de poziție publice contradictorii ale ministrului justiției și ale prim-ministrului, urmate de decizia adoptării Ordonanței de urgență a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal și a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, constituie, în mod evident, aspecte privind legalitatea și oportunitatea adoptării actului criticat, care nu pot intra în sfera de competență a procurorilor, respectiv nu pot face obiectul activității de cercetare penală'", precizează PÎCCJ.

Tag-uri: augustin lazar
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ