Aurelian Pavelescu: "DD, cel mai talentat dintre toţi jurnaliştii"

| 04 mar, 22:47

Dan Diaconescu a fost condamnt, miercuri, la 5 ani şi la 6 luni de închisoare, iar devizia magistraţilor este definitivă. Imediat după aflarea veştii mulţi l-au criticat, însă au fost şi nume care au arătat susţinere pentru jurnalist. Printre aceştia se află şi Aurelian Pavelescu care îl consideră pe Dan Diaconescu "unul dintre cei mai talentaţi jurnalişti de după 1990, dacă nu cel mai talentat dintre toţi."

"Dan Diaconescu condamnat si inchis. Am fost si am ramas prieteni, indiferent de drumul politic pe care l-am ales fiecare din noi. Il cunosc suficient de bine sa vorbesc acum, intr-un moment de cumpana a vietii lui. Cred ca ramane unul dintre cei mai talentati jurnalisti de dupa 1990, daca nu cel mai talentat dintre toti. Un oltean cu mintea sclipitoare, care si-a facut loc de unul singur in jungla bucuresteana. Am lansat, la emisiunile lui, unele memorabile, de cate sase ore de dezbatere neintrerupta, mari teme: privatizarea Petrom, Statusul romano-catolic, Fundatia Emanoil Gojdu, anti-coruptia impotriva guvernarii Iliescu - Nastase 2000 - 2004, extremismul maghiar din Ardeal, cazul Lele -Panait etc. Putina lume isi mai aduce aminte ca aceste teme au fost lansate la Dan Diaconescu, in dezbaterile documentate de mine, la inceputul anilor 2000. Au fost acolo confruntari, moderate cu geniu jurnalistic de Dan: va amintiti de confruntarile formidabile pe care le-am avut cu Vadim Tudor sau Antonie Iorgovan? Tot la emisiunile lui Dan Diaconescu am inceput sa vorbesc despre PNTCD, in 2006, impotriva vechilor taranisti, care schimbasera denumirea partidului - spunandu-i PPCD -, si care, practic, distrusesera definitiv partidul; va amintiti cand spuneam ca PNTCD (refuzam sa folosesc denumirea impusa, oficiala PPCD) este ca "un urias adormit, care va renaste"? Da, la Dan Diaconescu, cand nimeni nu mai voia sa auda de partid, de numele lui, condamnat la o tacere definitiva!", a scris Aurelian Pavelescu pe Facebook.

Citeşte şi:  FABULOS: Fostele "vedete" de la OTV reacţionează. Mesajul lor pentru Dan Diaconescu

"Ani de zile emisiunile lui au fost singurele la care se putea vorbi liber."

"Ani de zile emisiunile lui au fost singurele la care se putea vorbi liber. Mai tarziu, din cauza constrangerilor financiare ale postului, a inceput sa schimbe profilul si a inventat-o pe "Elodia", lovitura de magician, unica in istorie: nu mi-a placut, ca multora, de altfel, dar a reusit sa creeze un fenomen incredibil, unic in istoria jurnalismului, pe masura unui mental colectiv greu de inteles, definit, plin de umor, curiozitate, ironie si auto-ironie. Daca a gresit, plateste. Dar, neindoielnic, el nu a facut parte din marile familii de mafioti care au distrus Romania. Solitar, cu o inteligenta si un spirit critic si speculativ iesite din comun, Dan Diaconescu a fost si ramane o oglinda fidela a societatii intregi. A fost mereu constient ca manipuleaza, se joaca cu mintea oamenilor, fascineaza: intr-o anumita cheie e un personaj din Nenea Iancu sau, daca nu cumva, o replica a lui, intr-o lume mult mai violenta, corupta si vinovata.", a adăugat Aurelian Pavelescu.

Citeşte şi:  FABULOS: Fostele "vedete" de la OTV reacţionează. Mesajul lor pentru Dan Diaconescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mar, 07:16
nic
uite cine vorbeste....
O nulitate care a distrus PNTCD, pavelescu, vede in golanasul care pupa fundelul lui tonta un... jurnalist!!!! Mare e gradina ta doamne, scapa-ne si de asta!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ