Autoritatea Electorală: 50 de români au cerut adeverinţe pentru a candida la alegerile din Italia

| 18 mai, 16:44

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat luni că 50 de cetăţeni români rezidenţi în Italia au solicitat şi au primit adeverinţele necesare pentru a-şi putea înscrie candidatura în alegerile locale din această ţară.

"Adeverinţa eliberată de Autoritatea Electorală Permanentă atestă faptul că, potrivit evidenţelor autorităţilor române, solicitanţii nu au nicio interdicţie în ceea ce priveşte exerciţiul drepturilor electorale şi nici nu se află sub incidenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care să fie condamnaţi la pierderea drepturilor electorale. Din cei 50 de potenţiali candidaţi români la alegerile locale din Italia, 32 sunt femei şi 19 sunt bărbaţi", se arată în comunicatul AEP, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, vârsta medie a cetăţenilor români care intenţionează să intre în cursa electorală pentru ocuparea unui loc de consilier local în Italia este de 38 de ani iar scrutinul local va avea loc în Italia în perioada 31 mai - 14 iunie, în 1.065 de localităţi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ