Victor Dobre: Vom introduce un nou sistem de verificare a identității votanților la alegerile din 2016

| 28 mai, 15:13

La alegerile locale de anul viitor se va introduce un nou sistem, electronic, de verificare a identităţii fiecărui votant, astfel încât turismul electoral nu va mai fi posibil, a anunţat, joi, deputatul PNL Victor Paul Dobre, potrivit Agerpres.

 

Potrivit acestuia, Legea alegerilor locale prevede ca la intrarea în secţia de votare, CNP-ul fiecărui votant va fi introdus, de către un operator, într-o bază de date valabilă la nivel naţional, verificându-se instantaneu dacă respectiva persoană a mai votat sau nu în acea zi. Lege prevede că în cazul în care sistemul electronic va avea sincope şi nu va funcţiona, votantul îşi va putea exercita dreptul de vot, urmând ca după repunerea în funcţiune a sistemului electronic să fie verificat CNP-ul acestuia, chiar şi în lipsa lui din secţia de votare.

Potrivit deputatului Victor Paul Dobre, pentru aplicarea acestui sistem de verificare a fiecărui votant, Guvernul s-a angajat să doteze cu aparatură electronică specială toate secţiile de votare din ţară. Deputatul PNL a mai adăugat că un astfel de sistem electronic de verificare este folosit în Republica Moldova şi că a fost folosit, în mod experimental, şi în România, la alegerile parţiale din 2010, din judeţul Hunedoara, când a candidat şi a câştigat colegiul deputatul PNL Mariana Câmpeanu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ