Autorul biografiei lui STEVE JOBS a publicat o carte despre istoria computerelor şi a internetului

| 08 oct, 2014

Cu mai mult de 10 ani în urmă, Walter Isaacson a început să scrie o carte în care creiona istoria computerelor şi a internetului, dar proiectul a trecut pe planul doi în 2009, când a acceptat sarcina de a scrie biografia autorizată a lui Steve Jobs.

După publicarea „Steve Jobs”, Isaacson a revenit la vechiul său proiect, documentându-se despre istoria computerelor, iar lucrarea va fi lansată astăzi cu titlul „Inovatorii: cum un grup de hackeri, de genii şi de ciudaţi au pornit revoluţia digitală”, scrie macrumors.ro.

Chiar dacă Apple şi Jobs joacă un rol mai puţin important în carte, oferă totuşi o imagine despre cum computerele şi intenetul au ajuns ceea ce sunt astăzi.

În cartea sa, Isaacson insistă pe importanţa lucrului în echipă, invocând frecvent personalitatea contrastantă şi complementară a vizionarilor, a geniilor high-tech sau a managerilor.

Exemple populare îi includ pe Steve Jobs şi Steve Wozniak de la Apple, pe Bob Noyce, Gordon Moore şi Andy Grove de la Intel, dar investigaţia merge mai departe în timp şi devine clar că echipele din spatele acestora sunt cele ce au făcut posibile cele mai mari inovaţii.

Isaacson mai notează şi rolul guvernelor, al mediului academic şi al business-ului în dezvolatrea computerelor, şi cât de des au colaborat ele, mai ales în primele zile ale erei digitale.

Concentrându-se mai mult pe oameni şi pe relaţiile dintre ei, decât pe detalii tehnice, oferă şi câteva detalii despre inovaţii ce au câştigat faimă şi au făcut averi, dar şi despre altele care au alunecat în obscur.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ